Tampereen perinteinen vapputori siirtyy Keskustorilta Hämeenpuistoon

Kaikenlaista vapputavaraa on myynnissä myös Laukontorilla ja Tammelantorilla. Koronan vuoksi vapputoria ei kahtena viime vuonnakaan pidetty Keskustorilla.

Tämä on jo kolmas vappu, kun Tampereen Keskustorilla ei nähdä vappuhulinaa. Tältä kevään juhlinta näytti Keskustorilla vapunpäivänä 2017.

24.4. 15:48

Aamulehti

Tampereen perinteinen vapputori pidetään tänä keväänä Hämeenpuistossa, eikä perinteiseen tapaan Keskustorilla.

”Vapputoria ei nyt ole mahdollista pitää Keskustorilla, koska sinne tehdään kesäkeidasta ja rakennetaan myös näyttötaulut jääkiekon MM-kisoja varten”, Tampereen Torikauppiasyhdistyksen markkinavastaava Tapio Venäläinen kertoo.

Hämeenpuistossa pääsee nauttimaan perinteisestä vapputunnelmasta ja hankkimaan vappuherkut, koristeet ja ilmapallot vappuaattona lauantaina ja vapunpäivänä sunnuntaina 30.4.–1.5. Kaikenlaista vapputavaraa on myynnissä myös Laukontorilla ja Tammelantorilla, vappupalloja voi ostaa myös katumyyjiltä.

Lue lisää: Näin jääkiekon MM-kisat tulevat näkymään Tampereen katukuvassa – Kisavalmistelut alkavat Nokia-areenassa jo toukokuun alussa, jolloin voidaan vielä pelata liigafinaaleja

Korona esti kahtena vuonna

Tämä on jo kolmas vappu, kun Keskustorilla ei nähdä vappuhulinaa. Keväällä 2020 torit olivat koronan vuoksi vapun kokonaan kiinni. Viime vuonna vapputavaraa sai myydä Tammelantorilla ja Laukontorilla, mutta Keskustorilla ei käyty kauppaa.

Onko Keskustorista nyt kokonaan luovuttu vapputorin pitopaikkana vai palaako se takaisin perinteiselle paikalleen jo ensi vuonna?

”Sitä en osaa vielä sanoa varmaksi. Kaupunki ei ole tehnyt sen suhteen päätöksiä, mutta tämä vuosi mennään nyt näin ja katsotaan, miten sujuu. Jos Hämeenpuisto havaitaan hyväksi paikaksi ja ihmiset siellä viihtyvät, niin vapputori voidaan pitää siellä jatkossakin.”

Venäläinen toteaa, että Hämeenpuistoon ihmisten on helppo tulla niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin.

Keskustorin kesäkeidas avataan jo ennen MM-kisoja 11. toukokuuta. Kesäkeidas on 11 ravintolan yhteisterassi, jossa on 500 asiakaspaikkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut