Hyhkyn ja Pispalan koulujen perusparannuksiin Tampereella tarvitaan yhteensä 2,4 miljoonaa euroa lisärahaa

Purkutöiden yhteydessä todettujen rakenteiden uusimisen tarve ja laajuus kasvoivat kaupungin mukaan merkittävästi. Myös suunnittelukustannuksiin on kulunut arvioitua enemmän rahaa.

Hyhkyn koulun rakennusten perusparannushankkeelle osoitettua kokonaismäärärahaa esitetään nostettavaksi 1 450 000 eurolla.

21.4. 7:36

Aamulehti

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi keskiviikkona Pispalan ja Hyhkyn koulujen perusparannushankkeiden määrärahojen nostamisen.

Hyhkyn koulun rakennusten perusparannushankkeelle on osoitettu kaupungin vuoden 2022 talousarviossa 6 350 000 euron kokonaismääräraha, jota esitetään nostettavaksi 1 450 000 eurolla, jotta hanke voitaisiin toteuttaa suunnitellulla tavalla.

Pispalan koulun perusparannushankkeelle on sen sijaan osoitettu kaupungin vuoden 2022 talousarviossa 3 429 000 euron vuotuinen määräraha, jota esitetään nostettavaksi 950 000 eurolla.

Kustannusten nousu ja toteutussuunnitelmamuutokset hyväksyttiin ehdolla, että myös sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy investointimenon kasvusta aiheutuvat käyttötalousmenot

Rakenteiden uusimisen tarve ja laajuus yllättivät

Hyhkyn perusparannushankkeen kustannukset ovat kaupungin tiedotteen mukaan nousseet pääosin rakennusurakassa, koska purkutöiden yhteydessä todettujen rakenteiden uusimisen tarve ja laajuus kasvoivat merkittävästi.

Alkuperäisen toteutussuunnitelman mukaan Hyhkyn hankkeen rakennustöiden oli tarkoitus valmistua lokakuussa 2022. Rakenteiden uusimisen vuoksi urakka-aikaa on jatkettu, ja uuden aikataulun mukaan rakennukset otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Opiskelu Hyhkyn yli satavuotiaassa koulutalossa jouduttiin keskeyttämään vuonna 2019 rakennuksen sisäilmaongelmien takia.

Lue lisää: Hyhkyn koulurakennuksiin yli kuuden miljoonan euron remontti, budjetti ylittyi – tämä kaikki vanhoissa rakennuksissa remontoidaan

Pispalan koulun perusparannushankkeen osalta kaupunginvaltuustolle esitetään, että se hyväksyy vuoden 2022 lisätalousarviossa hankekohtaisen määrärahan nostamisen 12 200 000 euroon. Alkuperäisen toteutussuunnitelman mukainen hankinta-arvo oli yhteensä 10,0 miljoonaa euroa.

Pispalan-hankkeen kustannukset ovat kaupungin mukaan nousseet pääosin rakennusurakkaan liittyvissä lisätöissä. Suunnittelukustannuksiin on kulunut arvioitua enemmän rahaa, sillä työmaalla havaitut asiat on vaatineet poikkeuksellisen paljon lisäsuunnittelua ja katselmointia.

Lisäksi materiaalien saatavuudessa on kaupungin mukaan ollut vaikeuksia, ja hinnat ovat nousseet koronavirusepidemian sekä Ukrainan sodan takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut