Tampereen kaupunki myy Yo-talon tontteineen Sasky-koulutus­kuntayhtymälle – Kiinteistö nähtäneen tulevaisuudessa opetuskäytössä

Kaupasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta keskiviikkona. Kauppahinnaksi sovittiin 1,3 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupunki myy Kauppakadulla sijaitsevan ylioppilastalon 1,3 miljoonalla Sasky-koulutuskuntayhtymälle.

20.4. 21:03

Aamulehti

Tampereen kaupunki myy keskustassa Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan tonttinsa ja sillä olevan Tampereen Ylioppilastalon piharakennuksineen Sasky-koulutuskuntayhtymälle 1,3 miljoonalla eurolla.

Kiinteistö myydään ostajalle muun muassa opetustoimintaa varten. Kaupasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta keskiviikkona.

Tampereen kaupunki hyväksyi Sasky-koulutuskuntayhtymän hallituksen tekemän ostotarjouksen, jonka ehtona on, että kiinteistössä voidaan harjoittaa toisen asteen opetustoimintaa.

Lue lisää: Miksi Sasky haluaa ostaa suojellun ja remonttia vaativan Yo-talon? – Näin kuntayhtymä­johtaja vastaa

Koulutuskuntayhtymä on perustellut kauppaa kasvavien opiskelijamäärien vaatimalla lisätilalla. Uuden omistajan mukaan Ylioppilastalon kiinnostavia ominaisuuksia ovat myös sen keskustasijainti sekä sen sopiminen opetuskäyttöön.

Ostotarjous vastaa kohteen käypää markkina-arvoa, jonka on määritellyt riippumaton AKA-arvioitsija. Pääosa tiloista on nyt vuokrattu ravintolatoimintoihin. Vuokrasopimukset siirtyvät kaupan yhteydessä uudelle omistajalle.

Rakennuskulttuurisesti arvokas kiinteistö

Myytävä tontti on pinta-alaltaan 2129 neliömetriä. Tontilla oleva rakennushistoriallisesti arvokas Ylioppilastalo on rakennettu vuonna 1901 ja piharakennus vuonna 1902.

Rakennukset ovat rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeitä, eikä niitä saa purkaa.

Tontti on asemakaavassa osoitettu keskustatoimintojen korttelialueeksi, jolle saadaan sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa palvelevaa yksityistä tai julkista tilaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa

Sisäpiha on rakennettava ja istutettava viihtyisäksi korttelin yhteiseksi oleskelualueeksi. Lisäksi sisäpihan läpi tulisi olla jalankulun mahdollistavat kulkuyhteydet.

Kohde on kuulunut kaupungin realisoitaviin kiinteistöihin.

Vuonna 2015 tehdyn kuntoarvion mukaan rakennuksen kunto on melko hyvä. Kuntoarviossa esitettiin kuitenkin paljon korjausehdotuksia. Seuraaville viidelle vuodelle esitetyt korjauksen maksaisivat yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut