Tampereen Yo-talosta on tarjottu 1,3 miljoonaa euroa – historiallisen rakennuksen ja tontin kaupasta päätetään pian

Yo-talon ja sen tontin myyntiä Sasky-koulutuskuntayhtymälle käsitellään keskiviikkona Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Arvio seuraavan viiden vuoden korjauskuluista on samaa tasoa kuin kauppahinta.

Tampereen Kauppakadulla sijaitsevan Yo-talon omistaja vaihtunee pian. Sasky-koulutuskuntayhtymä haluaa sinne opetustiloja.

16.4. 16:27

Aamulehti

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta päättänee keskiviikkona 20. huhtikuuta Yo-talon ja samalla tontilla olevan piharakennuksen sekä tontin myymistä Sasky-koulutuskuntayhtymälle.

Sasky on tarjonnut tontista ja rakennuksista 1,3 miljoonaa euroa. Hinta vastaa riippumattoman auktorisoidun kiinteistöarvioijan arviota markkina-arvosta.

Yo-talosta laadittiin vuonna 2015 kuntoarvio, jossa rakennuksen kunnon todettiin olleen melko hyvä. Silti kuntoarviossa esitettiin paljon korjausehdotuksia. Seuraaville viidelle vuodelle esitetyt korjauksen maksaisivat yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Koulutusyhtymä Sasky haluaa ostaa Tampereen legendaarisen Yo-talon – ”Me panisimme sen kuntoon”

Vuokralaiset pysyvät, sisäpihalle oleskelualue

Yo-talo on rakennettu vuonna 1901, ja piharakennus vuonna 1902. Niitä ei saa purkaa, koska ne ovat tärkeitä rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta.

Rakennuksissa ovat nyt vuokralla Aleksin Ravintola oy, Somax oy ja ViaDia Pirkanmaan ry. Vuokrasopimukset siirtyvät kaupassa Saskylle.

Vuonna 2015 laaditussa asemakaavassa tontti on osoitettu korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa ”kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa”. Osalle sisäpihaa pitää rakentaa viihtyisä korttelin yhteinen oleskelualue. Pihalle ei saa sijoittaa autopaikkoja, ja sisäpihan läpi pitää pystyä kulkemaan kävellen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut