Ruotulan golfkentän rakentamisesta on nyt seitsemän vaihtoehtoa, tällaisia ne ovat – palikoina ratikka, golf, frisbeegolf, asutus ja työpaikat

Kaupunki selvittää myös, voisiko golfkentät siirtää Nurmi-Sorilan alueelle.

Aamulehti kuvasi Tampereen Ruotulan golfkentän 150 metrin korkeudesta vuonna 2019. Oikealla Teiskontie, jonka vasemmalle puolelle raitiotie ja asuinaluetta on suunniteltu.

18.4. 7:00 | Päivitetty 27.4. 10:57

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus keskustelee tiistain 19.4. kokouksessaan Alasjärven rakentamisesta. Alasjärven rakentaminen on herättänyt närää, sillä uutta kaupunginosaa on suunniteltu Ruotulaan nykyisen golfkentän alueelle.

Rakennettava alue on Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) ja Alasjärven välillä. Uusi kaupunginosa perustuisi raitiotiehen ja virkistysalueeseen.

Marraskuussa 2021 kaupunginhallitus päätti tutkia viittä vaihtoehtoa alueen rakentamiseksi. Päätöksenteko tuntuu mutkistuvan, sillä nyt vaihtoehtoja on esillä jo seitsemän erilaista.

Kaupunki on tilannut konsulttityönä myös selvityksen siitä, voisiko golfkentät siirtää Nurmi-Sorilan alueelle.

Vaihtoehtojen arviointi valmistuu toukokuussa. Kaupunginhallituksen tavoitteena on linjata kesäkuussa, miten Alasjärven länsipuolen yleissuunnitelman valmistelu jatkuu.

Alasjärven vaihtoehdot

Tampere tutkii Alasjärven länsipuolen vaihtoehtoja pääosin kaupungin omana työnä.

Kaupunki tilaa konsulttityönä selvitykset maaperän rakennettavuudesta, raitiotieratkaisuista vaihtoehdoissa 0+ ja 1a sekä golf- ja frisbeegolfkenttien arvioinnin.

Konsulttityötä on myös selvitys siitä, voisiko golfkentät siirtää Nurmi–Sorilan alueelle.

Vaihtoehto 0

Raitiotietä ei rakenneta. Golf ja frisbeegolf jäävät nykyisille paikoilleen.

Golfkenttä voisi jatkaa ainakin vuoden 2029 loppuun saakka, jolloin vuokrasopimus päättyy.

Vaihtoehto 0+

Raitiotie tulisi Teiskontien varteen ja Medi-Parkin alue kaavoitettaisiin osittain. Alasjärven länsipuolelle ei rakennettaisi asuinaluetta, vaan alue jäisi golfin ja frisbeegolfin käyttöön.

Raitiotielinja pienentäisi etenkin golfalueita.

Medi-Parkin alueelle tulisi noin 850 asukasta ja noin 200 työpaikkaa sekä uusi urheiluhalli Tenniskeskuksen länsipuolelle.

Vaihtoehto 1a

Raitiotie kulkisi osittain Teiskontien varrella. Medi-Parkin ja Alasjärven länsipuolen alueille kaavoitettaisiin uutta asumista ja työpaikkoja.

Golfkenttä siirtyisi muualle ja frisbeegolf jäisi nykyiselle paikalleen.

Golfilta vapautuvalle alueelle tulisi osittain asuinrakentamista ja osittain Kaupin keskuspuistoa.

Medi-Parkin alueelle voisi tulla 2 500 asukasta ja noin 450 työpaikkaa. Alasjärven länsipuolelle asukkaita tulisi noin 5 700 ja työpaikkoja noin 120.

Vaihtoehto 1b

Raitiotie tulisi kaupunginvaltuuston päättämän ratavarauksen mukaisesti asuinalueiden keskelle Tenniskadulle.

Asuinrakentamista nousisi Tenniskadun varteen sekä Medi-Parkin ja Alasjärven länsipuoleiselle alueelle. Medi-Parkin alueelle tulisi 2 500 asukasta ja 450 työpaikkaa. Alasjärven länsipuolelle tulisi koteja 4 700 asukkaalle ja työpaikkoja noin sadalle.

Golfkenttä siirtyisi muualle, mutta frisbeegolf jäisi alueelle. Golfkentiltä vapautuva alue muuttuisi yleiskaavan mukaisesti osaksi Kaupin keskuspuistoa.

Vaihtoehto 2

Raitiotie kulkisi Tenniskatua pitkin valtuuston päättämän linjauksen mukaan. Frisbeegolf siirtyisi muualle ja golfkenttä laajenisi frisbeegolfilta vapautuneelle alueelle.

Medi-Parkin alueelle tulisi 2 500 asukasta ja 450 työpaikkaa. Alasjärven länsipuolelle asukkaita tulisi 4 700 ja työpaikkoja noin 100.

Vaihtoehto 3

Raitiotie kulkisi Tenniskatua. Frisbeegolf ja golf jäisivät alueelle, mutta molempien kentät supistuisivat nykyisistä.

Medi-Parkin alueelle tulisi 2 500 asukasta ja 450 työpaikkaa. Alasjärven länsipuolelle tulisi koteja 4 700 asukkaalle ja työpaikkoja sadalle.

Vaihtoehto 4

Vaihtoehdossa 4 alueelle tulisi eniten asutusta, mutta sekä golf että frisbeegolf joutuisivat muuttamaan alueelta pois. Kenttien tilalle tulisi asuntoja ja puistoa.

Raitiotie kulkisi Tenniskatua pitkin.

Medi-Parkin alueelle tulisi 2 500 asukasta ja 450 työpaikkaa. Alasjärven länsipuolelle asukkaita tulisi 6 500 ja työpaikkoja noin 150.

Lue lisää: Tampereen Ruotulan alueella alkaa viiden vaihtoehdon vertailu, tällaisia ne ovat – Jos asuinalue toteutuu, golfin tai frisbeegolfin on väistyttävä

Lue lisää: Tampere haluaa rakentaa ratikkalinjan ja asuinalueen suositulle golfkentälle – Tällaiset ovat suunnitelmat: uusia koteja tuhansille, kenttää siirretään

Lue lisää: Ruotulan alueen tulevaisuudesta valtuustoaloite – pääviesti frisbeegolfkeskuksen ja metsäalueen säilyttämisessä

Lue lisää: Frisbeegolfin harrastajat säikähtivät Ruotulan kaavasuunnitelmia, ja nyt rataa puolustavassa adressissa on 16 000 nimeä – ”Vaadimme, että rata on säilytettävä”

Täydennys: Lisätty uutiseen 7 vaihtoehtoista karttaa 27.4.2022 kello 10.57.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut