Narsissit ovat nyt täällä – Tampereen keskustaan tuotiin 10 000 kevään merkkiä

Talvisen sään jatkuminen lykkäsi kukkien tuomista lähes huhtikuun puolivälin saakka.

Narsisseja on suurissa ruukuissa muun muassa kaupungintalon edustalla.

13.4. 16:20

Tamperelaiset ja Tampereella vierailevat saavat jälleen ihastella keväisten narsissien kukkimista keskustassa. Ruukut ja amppelit toimitettiin kaupungille sopivasti pääsiäiseksi 13. huhtikuuta.

Tampereen infran työnjohtaja Marjus Jalonen kertoo, että kukat istutettiin Atalan varikolla tiistaina ja tuotiin yöaikaan keskiviikkona esille.

Alun perin kukat oli tarkoitus toimittaa jo aiemmin, mutta vaihteleva kevätsää lykkäsi hanketta huhtikuun puolen välin tienoille.

Jalosen mukaan istutus sujui hyvin. ”Oli oikein hyvä istutusilma. Juuri saatiin kaikki lumikasat pois ja ruukkujen kohdat harjattuja.”

Yhteensä narsisseja on 10 000, ja niitä löytyy nyt Patosillalta, Keskustorilta, Frenckelliltä ja Hämeenpuiston Vapauden aukiolta. Narsissit on istutettu 36:een amppeliin ja 30:een suureen ruukkuun.

Narsissit tulevat Mäkelän puutarhalta. Niiden kerrotaan kestävän jopa 10 asteen pakkasta ja säilyvän kauniina noin kuukauden.

Palautetta kukista on vielä ensimmäisenä päivänä tullut vähänlaisesti, mutta odotuksia on. ”Jokunen oli jo huomannut ne. Kukat ovat aina sellaisia, että niistä tulee sitä hyvää palautetta.”

Keskustorin lisäksi kukkia löytyy muun muassa Patosillalta, missä ne ovat amppeleissa.

Narsissit kestävät hyvin pakkasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut