Jalkakäytävien ja pyöräteiden kunnossapidossa ollut paljon ongelmia Tampereella – kaupunki aikoo lisätä rahaa väylien kunnossapitoon

Tampereen kaupunki hankkii kunnossapidon Tampereen Infra oy:ltä, jolta odotetaan parempaa johtamista ja valvontaa.

Jalankulkijat ja pyöräilijät liikkuivat päättyvänä talvena Tampereella monin paikoin vaikeissa olosuhteissa. Valokuva on otettu Satakunnankadun ja Kuninkaankadun risteyksestä 14. helmikuuta 2022.

11.4. 17:14

Aamulehti

Tampereen kaupunki valmistelee jalkakäytävien ja pyöräteiden kunnossapidon lisärahoitus­esitystä.

Tampereen kaupungin apulaispormestarin Aleksi Jäntti (kok.) kertoo, että talvikunnossapidossa on todettu olleen paljon ongelmia, vaikka hyvinkin hoidettuja alueita on ollut.

Jäntti sanoo, että kaupunki on reklamoinut Tampereen Infra oy:lle kunnossapidon laadusta päättyvällä talvikaudella. ”On toki myös tunnistettava, että talvikauden olosuhteet ovat ajoittain olleet erittäin haastavat.”

Infra on tuonut esille, että rahoitus ei mahdollista laatuvaatimusten täyttämistä.

Jäntti kertoo, että kaupungin valmistelemalla lisärahoitusesityksellä varmistetaan osaltaan laatua, mutta se ei hänen mukaansa yksistään takaa riittävää laatua.

Kaupunki edellyttääkin Infran kunnossapidossa merkittäviä muutoksia johdon ja vastuuhenkilöiden asenteisiin, suunnitteluun, toteuttamiseen ja valvontaan. Myös sidosryhmätoimintaa ja palautteen hallintaa on kehitettävä.

Kaupunki valvoo tilannetta

Jäntti sanoo, että kaupunki tarvittaessa valvoo kunnossapitoa esimerkiksi erillisin tiestötarkastuksin ja puuttuu havaitsemiinsa tai muuta kautta tietoonsa tulleisiin poikkeamiin käytettävissä olevin keinoin.

”Tarvittaessa nykyistä toimintamallia on arvioitava kriittisesti ja pohtia vaihtoehtoisia kunnossapidon järjestämistapoja”, Jäntti sanoo.

Valtuutettu Liban Sheikhin (vas.) on tehnyt valtuustokyselyn jalkakäytävien ja pyöräteiden talvikunnossapidon kehittämisestä. Kyselyyn ei ole vielä vastattu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut