Kolme nysseä kuljettaa pian ihmisiä turvaan – TKL lahjoitti käytöstä poistuneita busseja Ukrainaan

Tampereen kaupunkiliikenteessä bussien yläikäraja on 15 vuotta, minkä jälkeen ne poistetaan käytöstä. Käyttökelpoiset bussit ajettiin Puolan rajalle vapaaehtoisvoimin.

Tampereen kaupunkiliikenteen busseista kaksi päätyi Pustomytyyn. Kuvassa bussit vastaanottanutta kaupungin henkilöstöä.

1.4. 16:00

Aamulehti

Tampereen kaupungin liikenteestä poistetut bussit ajavat pian ihmisiä turvaan Ukrainassa. Tampereen kaupunkiliikenne TKL lahjoitti kolme käytöstä poistettua bussia, jotka ajettiin Ukrainan rajavyöhykkeelle vapaaehtoisvoimin viime viikonloppuna. Kaksi busseista päätyi Pustomytyn kuntaan ja yksi Lviviin.

TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen kertoo, että autoja käytetään ihmisten evakuoimiseen sota-alueelta.

Ajatus autojen luovuttamisesta tuli henkilöstöltä ja asiaa käsiteltiin myös TKL:n johtokunnassa. ”Varmasti jokaisen suomalaisen ja länsimaalaisen on helppo tehdä päätös auttamisesta”, Pirhonen kommentoi.

Hän kertoo, että että myös TKL:llä on henkilöitä, joille sotaa paenneiden auttaminen on ”sydämen asia” ja siksi vapaaehtoisia oli helppo löytää.

Bussit ovat käyttökuntoisia, mutta Tampereen kaupunkiliikenteessä bussien yläikäraja on 15 vuotta ja nyt lahjoitetut bussit olisivat menneet romutukseen. Pirhonen sanoo, että vuosittain käytöstä poistuu kymmenkunta bussia.

Busseihin lastattiin Helsingissä avustustarvikkeita kuten pyörätuoleja ja sairaalasänky.

Helsingistä busseihin lastattiin Ukrainalaiset Suomessa -yhdistyksen keräämiä avustustarvikkeita: pyörätuoleja, sairaalasänkyjä, aggregaatteja ja ruokatarvikkeita.

TKL:n henkilöstöön kuuluvat kuljettajat ajoivat bussit Puolan rajavyöhykkeelle. Bussit lähtivät matkaan perjantaina. Matka Puolaan ja Ukrainan rajalle kesti pari päivää.

Puolan rajavyöhykkeellä TKL:n henkilöt perehdyttivät ukrainalaiset bussien tekniikkaan. Vapaaehtoiset palasivat kotimaahan alkuviikolla.

TKL:n henkilöstö on aiemminkin auttanut Ukrainan pakolaisia, ja vapaaehtoisvoimin on kuljetettu ihmisiä esimerkiksi tutustumaan kouluihin tai hakemaan avustustarvikkeita.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut