Tampereen ytimeen perustetaan Ukraina-talo

Tarkoitus on auttaa työ- ja opiskelupaikan haussa, byrokratiassa, pitää kerhoja ja kielikursseja. Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunta päättää ensi viikolla, saako talo kertaluontoisen 10 000 euron avustuksen. Tampereen Ukrainalaiset Suomessa on löytänyt myös avustustarvikkeiden keräämiseen uuden tilan Nekalasta.

1.4. 17:15 | Päivitetty 4.4. 15:36

Aamulehti

Tampereelle perustetaan Suomen ensimmäistä Ukraina-taloa. Tila on jo olemassa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 2. Ukraina-taloa Tampereelle puuhaa Tampereen Ukrainalaiset Suomessa ry.

Tarkoitus on tehdä paikka, jossa suomalaiset ja ukrainalaiset voivat tutustua toistensa kulttuureihin ja jossa ihmiset voivat tavata toisiaan.

Ukraina-talosta voi kysyä myös neuvoja ja apua. Se on suunnattu sekä ukrainalaisille että suomalaisille, jotka haluavat auttaa ukrainalaisia.

Ukraina-talon avajaispäivästä kerrotaan myöhemmin.

Lautakunta käsittelee avustusta

Palvelujohtaja Maritta Närhi Tampereen kaupungilta kertoo, että sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee ensi viikolla yhdistykselle annettavaa taloudellista tukea. Esityslistan mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään 10 000 euron kertaluontoista avustusta talon perustamiskustannuksiin. Närhi sanoo, että yhdistystä voidaan auttaa myös neuvontapalveluissa.

”Tämä tukee vastaanottokeskustoimintaa, ja he tavoittavat yksityismajoituksessa olevia. Tässä mielessä tämä on hyvä lisä suomalaisen ja ukrainalaisen kulttuurin välimaastoon ja auttaa heitä kotoutumaan.”

Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistan liitteenä olevassa esittelymateriaalissa kerrotaan, että jo Suomeen tulleet ukrainalaiset ovat hankalassa tilanteessa siksikin, että yhteistä kieltä ei useinkaan ole. Siksi on tarve myös ukrainankielisille palveluille ja paikalle.

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tehdyn esittelymateriaalin mukaan tilaan on suunnitteilla erilliset huoneet lasten kerhoille ja aikuisten koulutustarkoitukseen. Lisäksi tarkoitus on luoda avoin yhteinen tila, jossa olisi tarjolla ukrainalaista kirjallisuutta, tietokoneita asiointiin, Ukraina-talon työntekijöiden tilat ja kahvila.

Uusi varasto Nekalaan

Tampereen Ukrainalaiset Suomessa -yhdistys keräsi aiemmin avustustarvikkeita Tampereen messukeskuksessa. Tilasta jouduttiin luopumaan, koska messutoiminta alkaa huhtikuussa. Yhdistys on nyt löytänyt uuden tilan keräystoimintaa varten Nekalasta.

”Nekalan varastossa on tarpeeksi tilaa”, sanoo Artem Shchepkin Tampereen Ukrainalaiset Suomessa -yhdistyksessä.

Lue lisää: Ukrainaan tavaraa Tampereella keräävä yhdistys etsii uutta tilaa – avustustoiminnan on väistettävä messuja

Lue lisää: Ukrainalaisten lasten opettajat kertovat nyt uskomattomasta avuliaisuudesta Tampereella: ”Tämä on sellaista, jota ei voi sanoiksi puhua” – seurasimme oppituntia lähietäisyydeltä

Lue lisää: Tampereen vastaanotto­keskukseen on saapunut liki 180 ukrainalaista – Kauppi on pian täynnä, tarjolla enää väliaikaista hätämajoitusta

Lue lisää: Tampereella kerätään nyt luotisuojaliivejä ja radio­puhelimia sotilaille Ukrainaan – näin paikalliset ukrainalaiset auttavat kotimaataan: ”Pelkkä sympatia ei riitä”

Korjaus 4.4. kello 15.31: Korjattu artikkelia kauttaaltaan ja täsmennetty talon toimintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut