Tampereen korkeakoulujen hakijamäärät laskivat viime vuodesta – Nämä olivat suosituimmat hakukohteet

Eilen päättyneessä yhteishaussa oli vähemmän hakijoita kuin viime vuonna. Myös Tampereen korkeakouluihin oli hieman vähemmän hakijoita.

Tampereen yliopiston suosituin hakukohde oli tuttuun tapaan lääketieteen lisensiaatti. Tampereen ammattikorkeakoulussa suosituin kohde oli tradenomi.

1.4. 14:31

Aamulehti

Tampereen ammattikorkeakoulu Tamk oli jälleen hakijamäärältään toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu. Eilen päättyneessä korkeakoulujen toisessa yhteishaussa Tamkiin oli 16 357 hakijaa. Ainoastaan Metropolia Ammattikorkeakouluun oli enemmän hakijoita.

Hakijamäärät laskivat hieman viime vuodesta, sillä viime vuonna hakijoita oli kaikkiaan 18 487. Eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa ylipäätään oli vähemmän hakijoita kuin viime vuonna. Keväällä 2021 hakijoita oli noin 20 000 enemmän.

Ensisijaisia hakijoita oli Tamkiin 6 661. Tarjolla on 1 858 opiskelupaikkaa syksyllä alkaviin opintoihin.

Suosituin hakukohde ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli tradenomi. Seuraavaksi suosituin oli ensihoitaja ja kolmanneksi suosituin sosionomi.

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen suosituimmat tutkinto-ohjelmat olivat insinööri, teknologiaosaamisen johtaminen ja edellisvuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, sosiaali- ja terveysalan johtaminen.

Yliopiston hakijamäärät laskivat

Myös Tampereen yliopiston hakijamäärät laskivat viime vuodesta. Tänä vuonna hakijoita oli yhteensä 28 881, kun viime vuonna hakijoita oli 32 281. Ensisijaisia hakemuksia oli 11 188.

Opiskelupaikkoja on tarjolla yli 3 300.

Suosituimpia hakukohteita olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin (1 379 hakijaa), kauppatieteiden (1 333 hakijaa) ja psykologian (885 hakijaa) koulutukset.

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (146 hakijaa).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut