Ukrainaan tavaraa Tampereella keräävä yhdistys etsii uutta tilaa – avustustoiminnan on väistettävä messuja

Kriisialueita Ukrainassa avustava yhdistys tarvitsee 300–400 neliön keräyspaikan, jossa voi myös pakata sujuvasti avustuskuorma-autoa.

Tampereen Ukrainalaiset Suomessa ry:n puheenjohtaja Artem Shchepkin vastaa siitä, että tavarakeräys pyörii suunnitellusti. Hänet valokuvattiin maaliskuun alussa Tampereen messukeskuksessa.

27.3. 11:48

Aamulehti

Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa etsii tilaa avustustoimintaa varten. Yhdistys ja vapaaehtoiset pyörittävät avustustoimintaa Ukrainaan Tampereen messukeskuksesta, mutta sopimus päättyy siellä torstaina. Huhtikuussa alkava messutoiminta tarvitsee tilan.

Yhdistyksen puheenjohtaja Artem Shchepkin kertoo, että tilaa on selvitetty Tampereen kaupungin kanssa, mutta vielä tuloksetta. Siksi yhdistyksessä on pohdittu, voisiko esimerkiksi jokin yritys auttaa tila-asiassa.

”Sopiva tila olisi 300–400 neliötä. Parempi olisi, että tila olisi Tampereella, mutta totta kai jos ei ole vapaita paikkoja, se voisi löytyä esimerkiksi Pirkkalasta”, Shchepkin kertoo.

Tärkeää on hänen mukaansa se, että keräyspaikassa voi pakata kuorma-autoa tavaroiden Ukrainaan kuljettamista varten. Samoin pienet sosiaalitilat.

Avustustavaraa ottaa vastaan Shchepkinin mukaan 10–15 ihmistä. Päivittäin tavaraa tulee 4–6 eurolavaa.

”Viime viikolla lähti perjantaina tosi iso kuorma-auto. 20 tonnia viikossa saatua tavaraa”, Shchepkin kertoo.

Ilmainen tila toiveena

Tila tarvitaan 1–2 kuukaudeksi. ”Ilmainen tila olisi parempi, mutta jos ei ole, voimme esimerkiksi maksaa sähkö- ja vesikulut”, Shchepkin sanoo.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi 24. helmikuuta. Idea avustuskeräykseen syntyi 26. helmikuuta Keskustorilla järjestetyssä mielenosoituksessa.

Keräykseen on tuotu muun muassa säilyvää ruokaa, lääkkeitä ja tarvikkeita armeijan käyttöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut