Earth Hour muistuttaa ilmaston ja ympäristön tilasta myös Tampereella: Tutut maamerkit pimenevät tunniksi lauantaina

Earth Hour -ympäristötapahtuma järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta kello 20.30–21.30.

Vuonna 2018 Earth Hour pimensi Tampereen tutuista maamerkeistä muun muassa Tampere-talon.

26.3. 6:30

Aamulehti

Earth Hour -ympäristötapahtuma pimentää tuttuja maamerkkejä tunniksi myös Pirkanmaalla lauantai-iltana.

Tampereella valot sammuvat kello 20.30 muun muassa kauppakeskus Ratinan julkisivun valomainoksista ja näyteikkunoista sekä Särkänniemen huvipuistoalueelta ja Näsinneulasta. Pirkanmaan Osuuskaupan ABC-liikennemyymälöiden mainospylonien valot sammuvat eri puolilla maakuntaa.

Maailmalla Sydneyn oopperatalo, New Yorkin Empire State Building ja Berliinin Brandenburgin portti pimenevät tunnin ajaksi.

WWF Suomen viestintäjohtaja Joonas Fritze painottaa, ettei Earth Hour ole energiansäästökampanja eikä kyse ole pelkästä valojen sammuttelusta. ”Haluamme kannustaa vastuullisiin valintoihin ja lisätä tietoa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta, ja myös herättää toivoa paremmasta huomisesta.”

1,5 miljoonaa suomalaista

WWF:n ympäristötapahtuma on muistuttanut ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta jo vuodesta 2007. Viime vuosina noin 1,5 miljoonaa suomalaista on ympäristöjärjestön mukaan osallistunut jollain tavalla Earth Houriin. Fritze kertoo, ettei järjestö osaa vielä arvioida tämän vuoden osallistujamäärää.

”Saa nähdä, miten tänä vuonna maailmanpoliittinen tilanne vaikuttaa osallistumiseen”, hän sanoo. ”Selvää on että elämme haastavia aikoja. Tässä maailmantilanteessa näemme, että Earth Hour tarjoaa myös tilaisuuden yhteisöllisyyteen, yhdessä olemiseen ja parempaan tulevaisuuteen vaikuttamiseen.”

Tänä vuonna WWF kannustaa yksilöitä pieniin tekoihin, joiden vaikutus on suuri, kun moni tekee saman. ”Toki päävastuu, jos puhutaan ilmastonmuutoksen tai luontokadon pysäyttämisestä tai ympäristönsuojelusta ylipäätään, on päättäjillä ja talouselämän vaikuttajilla.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut