Kunta-alan lakon toteutuessa noin kolmannes bussivuoroista jää ajamatta Tampereen seudulla – Katso tästä, vaikuttaako lakko omaan liikkumiseesi

Ratikat liikennöivät mahdollisen lakon aikana normaalisti. Lakko pidetään toteutuessaan 29.–30. maaliskuuta.

Kunta-alan mahdollinen lakko vaikuttaa Tampereen seudun joukkoliikenteessä TKL:n ajamiin linjoihin. Kuva TKL:n Nekalan varikolla on otettu 25. toukokuuta 2020.

24.3. 11:41

Aamulehti

Kunta-alan mahdollinen lakko vaikuttaa toteutuessaan myös siihen, miten bussit Tampereen seudulla kulkevat tiistaina 29. maaliskuuta ja keskiviikkona 30. maaliskuuta. Kyseessä on Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Ammattiliitto Jytyn lakko, joka toteutuu, mikäli neuvotteluissa ei sitä ennen saavuteta sopua.

Bussivuoroista jää ajamatta Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen mukaan noin kolmannes. Torstaina aamupäivällä kerrotun tiedon mukaan linjat 2, 7, 17, 18, 33, 34, 35, 37, 38, 58 ja 82 eivät liikennöisi lainkaan.

Lisäksi lakko koskisi osaa linjojen 5, 6, 8, 12, 28, 39, 45 ja 90 vuoroista.

Muut bussilinjat ja ratikat liikennöivät mahdollisen lakon aikana normaalisti. Lakko saattaa vaikuttaa myös joukkoliikenteen asiakaspalvelun toimintaan.

Käytännössä Tampereen seudun joukkoliikenteessä kunta-alan lakko koskettaa Tampereen kaupunkiliikenteen eli TKL:n ajamia linjoja, ei yksityisten liikennöitsijöiden. Tästä syystä se ei koske myöskään ratikan liikennöintiä, koska siellä liikennöitsijänä on VR.

Oman bussivuoronsa tilanteen voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne lakon aikainen tilanne päivitetään maanantaina 28. maaliskuuta 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut