Kalevan puistoja kunnostetaan kolmella miljoonalla eurolla – Tulossa kiipeilymuuri, kuntoiluvälineitä, riippumattoja ja pyöräilijöille pumptrack-rata

Kalevan keskuspuiston ja Kiovanpuiston puistoalueet aiotaan kunnostaa. Hankkeen kustannusarvio on 3,1 miljoonaa euroa.

Suunnitelma Tampereen Kiovanpuiston ja Kalevan keskuspuiston uudistuksista on valmistunut. Helmikuussa kaupunkilaiset toivat kynttilöitä Kiovanpuistossa sijaitsevan ystävyyskaupunkiveistoksen juurelle osoittaakseen tukea ukrainalaisille. Kiova on Tampereen ystävyyskaupunki.

23.3. 7:27

Aamulehti

Tampereen Kalevan keskuspuiston ja Kiovanpuiston yleissuunnitelma ja kustannusarvio on valmistunut.

Kiovanpuiston eteläosaan rakennetaan uusi kuntoilupaikka ja petankkikentät. Puiston pelikentän pohjoispuolelle rakennetaan uusi aidattu yleinen leikkipaikka, joka korvaa nykyiset kaksi leikkipaikkaa.

Kalevan keskuspuiston lasten liikennepuisto kunnostetaan kokonaisuudessaan. Sen itäpuolelle rakennetaan uusi parkour-alue, johon tulee muun muassa kiipeily- ja temppurata sekä betoninen parkour- ja kiipeilymuuri. Maauimalan alta poistuneen koripallokentän tilalle tehdään uusi asfalttipintainen koripallokenttä.

Lisäksi Sammon päiväkodin pohjoispuolelle rakennetaan pumptrack-rata. Se on pyöräilijöille ja potkulautailijoille tarkoitettu asfalttipäällysteinen kumpuileva ja kaarteleva rata, jossa liikkuja kulkee eteenpäin koko kehon ”pumppaavan” liikkeen voimalla.

Kalevan keskuspuiston nykyinen oleskelunurmi säilyy, ja sen yhteyteen asennetaan riippumattoja. Koko puiston kalusteet ja varusteet uusitaan. Muutosten hinta on 3,1 miljoonaa euroa.

Puistojen kunnostus alkaa tänä vuonna ja etenee vaiheittain. Valmista pitäisi olla vuonna 2025. Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta käsitteli Kalevan keskuspuiston ja Kiovanpuiston yleissuunnitelmaa ja kustannusarviota tiistaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut