Ensimmäiset ukrainalaislapset aloittivat koulunkäynnin Tampereella – ”Otamme kaikki lapset iloiten vastaan”

Tampereen perusopetusjohtajan Kristiina Järvelän mukaan noin 50 peruskouluikäistä ukrainalaislasta on ilmoittautunut kaupungin perusopetukseen.

Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä Tammerkosken lukion pihassa 4. maaliskuuta 2021.

21.3. 17:56

Aamulehti

Ensimmäiset Ukrainasta sotaa paenneet lapset saivat aloittaa maanantaina koulunkäynnin Tampereella Pellervon koulussa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Tampereen perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo, että noin 50 peruskouluikäistä ukrainalaislasta on ilmoittautunut Tampereen kaupungin perusopetukseen. Maanantaina koulun aloitti kolme tai neljä lasta. Muilla ukrainalaislapsilla on vielä edessä muun muassa terveystarkastuksia ennen koulun aloittamista.

”Otamme kaikki lapset iloiten vastaan”, Järvelä sanoo.

Järvelän mukaan kaupunki on nimennyt kolme ukrainankielistä opettajaa näiden lasten opettamiseen, ja heidän opettamisessaan lähdetään liikkeelle kolmessa ryhmässä. Osa lapsista puhuu äidinkielenään venäjää, mutta suurin osa on käynyt koulupolkunsa ukrainan kielellä.

Aluksi suomen kieltä ja rutiineja

Ukrainalaislapset ovat aluksi niin sanotussa valmistavassa opetuksessa, jossa opitaan suomen kieltä. Ensin tavoitteena on, että lapsille tulee rutiinit ja suomalainen koulunkäynnin tapa tutuksi.

Perusopetusjohtaja toteaa, että ukrainalaisten lasten opettamisessa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa. Sitä räätälöidään oppilaiden tarpeiden mukaan, varsinkin perusopetuksen päättövaiheessa olevien kohdalla.

Pellervon koulussa Kalevassa on mahdollista järjestää opetus noin 70 ukrainalaiselle oppilaalle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut