Tampereen vastaanotto­keskukseen on saapunut liki 180 ukrainalaista – Kauppi on pian täynnä, tarjolla enää väliaikaista hätämajoitusta

Palvelujohtaja Maritta Närhi kertoo, että Tampereelle Ukrainasta saapuvia ihmisiä autetaan pikkuhiljaa uudenlaiseen arkeen kiinni.

Maritta Närhi muistuttaa, ettei Ukrainasta Tampereelle saapuneiden ihmisten todellista määrää tiedetä, sillä osa heistä on yksityismajoituksessa eikä ole rekisteröitynyt viranomaisten järjestelmiin. Ukrainalaiset voivat oleskella Suomessa ilman viisumia 90 vuorokauden ajan.

20.3. 20:30

Aamulehti

Tampereelle saapuu päivittäin toistakymmentä sotaa pakenevaa ihmistä Ukrainasta, kertoo palvelujohtaja Maritta Närhi kaupungin psykososiaalisen tuen palveluiden yksiköstä.

Sunnuntaihin mennessä kaupungin vastaanottojärjestelmään on saapunut kaikkiaan 177 ukrainalaista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuun lopulla. Ukrainalaiset, joilla ei ole tiedossa muuta majoitusta Suomessa, saapuvat Tampereella ensin Kaupin vastaanottokeskuksen hätämajoitukseen. Sieltä he siirtyvät vastaanottokeskuksen osastoille muun muassa koronatestin ja poliisille rekisteröinnin jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut