Omakotitalon tulipalo Nekalassa saatiin talttumaan vasta kaivinkoneella – Kuvat ja video palopaikalta

Asuinrakennus sijaitsee Vilppaantiellä Tampereella. Paikalle odotetaan kaivinkonetta purkamaan palavaa rakennusta.

Pelastajat sammuttivat Nekalassa syttynyttä rakennuspaloa perjantaina Tampereella.

18.3. 12:25 | Päivitetty 18.3. 16:12

Aamulehti

Nekalassa puoliltapäivin syttyneen omakotitalon purku- ja sammutus kestää iltaan saakka. Päivystävä palomestari Ville Vahala kertoi seitsemän aikaan illalla, että rakennusta puretaan kaivinkoneella vielä noin tunnin verran. Samalla kastellaan rakenteita, jotta kytevät pesäkkeet saadaan sammumaan. Vahalan mukaan kohteessa käydään vielä yöllä varmistamassa, ettei palo leimahda uudelleen.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai perjantaina noin kello 11:57 hälytyksen tulipalosta Vilppaantiellä Tampereella. Kello 15 aikaan iltapäivällä Vahala kertoi, että palo oli levinnyt talon kaikkiin kerroksiin ja talo tuhoutuu palossa täysin. Taloa purettiin vielä käsityönä laikkaleikkureilla ja moottorisahoilla. Paikalle odotettiin kaivinkonetta, jotta rakennusta voitiin alkaa purkaa.

”Tämä on vanha omakotitalo, peltikatto ja sen alla huopakate. Kun tulimme paikalle palo oli kattorakenteissa”, Vahala kuvaa. Hän sanoo, että palo pääsi leviämään talon rakenteissa.

Talosta ehti poistua kaksi henkilöä, eivätkä he loukkaantuneet palossa. Vahalan mukaan palopaikalla ollut henkilö arvioi, että palo sai alkunsa ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä.

Tuolloin sammutuksen arvioitiin kestävän tunteja. Paikalla li seitsemän yksikköä ja pelastajia oli jouduttu kertaalleen vaihtamaan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palanut rakennus on noin sadan neliön 1,5-kerroksinen omakotitalo.

Kuvia ja video palopaikalta:

Nekalassa syttyneestä rakennuspalosta nousee Tampereella savua. Lukijan ottama kuva on otettu kello 12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut