Koulutusyhtymä Sasky haluaa ostaa Tampereen legendaarisen Yo-talon – ”Me panisimme sen kuntoon”

Kiinteistön kunnostamiseen vuosina 2023–2025 varattaisiin alustavasti 2–2,5 miljoonaa euroa.

Ylioppilastalo on ollut myynnissä jo lähes neljä vuotta. Kuva on otettu tammikuussa 2014.

17.3. 20:11

Aamulehti

Koulutuskuntayhtymä Saskyn yhtymähallitus hyväksyi tänään ostotarjouksen jättämisen Tampereen Ylioppilastalosta.

Kaupan edellytyksenä on, että kiinteistössä voidaan harjoittaa opetustoimintaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Radio Sun.

Ylioppilastalo tuli myyntiin vuonna 2018.

Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kertoo, että Tampereen palvelualan ammattiopiston opiskelijamäärät nousivat noin 190 opiskelijasta noin 500 opiskelijaan, kun ammattiopisto fuusioitui Saskyyn vuoden 2017 alussa.

”Me tarvitsemme Koulukadulla sijaitsevan emotalomme lisäksi lisää opetustilaa,” Lahti kommentoi ostotarjousta Aamulehdelle.

Koulutusyhtymä osti vuonna 2020 Tampereella sijaitsevan Haapasen huvila-nimisen rakennuksen opetuskäyttöönsä. ”Se on sellainen oppimisen iloa edistävä kiinteistö. Ja uskomme, että sellainen Haapasen hyvä tunnelma jatkuu myös Yo-talossa.”

Tarjous perjantaina

Tällä hetkellä Ylioppilastalossa vuokralla olevat yritykset jatkaisivat Lahden mukaan kiinteistössä kaupoista huolimatta. Ylioppilastalolla on muun muassa tapahtuma- ja ravintola-alan toimintaa.

Lahti toteaa, että talon muu toiminta tukisi myös heidän koulutustarjontaansa, esimerkiksi media- ja musiikkialan sekä ravintola- ja catering-alan osalta.

”Olisin tamperelaisena itse tyytyväinen siihen, että rakennus pysyisi julkisen toimijan käsissä. Me panisimme sen kuntoon ja pystyisimme tarjoamaan nuorille tasokasta ja monipuolista opetusta keskustassa.”

Kauppa toteutuu, mikäli Tampereen kaupungin kiinteistö- ja osaamislautakunta hyväksyy tarjouksen. ”Huomenna se (tarjous) jätetään, kun tänään se kokouksessa hyväksyttiin.Tampereen päätöksenteko ottaa sen ajan, minkä he tarvitsevat.”

Sasky ei vielä tiedota tarjouksensa euromäärää. Kiinteistön kunnostamiseen vuosina 2023–2025 varattaisiin alustavasti 2–2,5 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kun Yo-talo oli kaupungin paras iskupaikka: ”Ystäväni esitteli minulle näyttelijäkurssilaisen, joka asuu yhä meillä”

Lue lisää: Tampereen Yo-talo on todistanut monien tähtien alkutaipaleen – Eppujen Juha Torvinen: ”Kun kaljaa juotiin aika railakkaasti, kaiken näköisistä älynkahleista päästiin eroon”

Lue lisää: Legendaarinen tamperelainen keikkapaikka herää uudelleen eloon – syksyn keikkakalenteri on jo täynnä: ”Ideana on palata takaisin aiempaan, monipuoliseen tarjontaan”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut