Kohta voit vaikuttaa tuleviin Länsi-Tampereen bussilinjoihin – ratikan vaikutusalueen linjojen luonnos valmistuu jo keväällä

Suunnittelutyö käynnistyy kevään aikana kaikille avoimella liikkumiskyselyllä.

Paikallisbussi kuvattiin Tampereella pääkirjasto Metson kohdalla syksyllä 2019.

17.3. 7:00

Aamulehti

Länsi-Tampereen ja Ylöjärven linjastosuunnittelu vuodelle 2024 alkaa keväällä, Tampereen seudun joukkoliikenne eli Nysse tiedottaa. Vuonna 2024 käynnistyy raitiotien toisen vaiheen liikennöinti Pyynikintorin ja Lentävänniemen välillä.

Eri käyttäjäryhmät otetaan mukaan suunnitteluun. Pääosin voi osallistua verkossa, mutta tarpeen mukaan järjestetään myös erilaisia asukastilaisuuksia.

Sekä suunnitteluperiaatteet että linjastotavoitteet on tarkoitus saada hyväksyttyä Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa loppukeväästä 2022.

Raitiotien kakkosvaihetta rakennetaan tänä keväänä useissa paikoissa linjan varrella.

Linjastosuunnittelun aikataulu

Suunnittelutyö käynnistyy kevään aikana kaikille avoimella liikkumiskyselyllä, jolla kartoitetaan läntisen alueen liikkumistottumuksia ja -tarpeita.

Ensimmäinen linjastoluonnos valmistuu toukokuussa, ja sitä voi kommentoida Nyssen nettisivuilla koko kesän ajan. Saadun palautteen perusteella tehdään vaihtoehtoinen suunnitelma, josta kerätään edelleen palautetta. Lisäksi suunnitelmasta pyydetään viranomaislausunnot.

Kommenttien ja saatujen lausuntojen pohjalta julkaistaan vielä kolmas linjastoversio joulukuussa. Linjasto viimeistellään tammikuussa 2023, jonka jälkeen siitä tehdään päätös Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa.

Linjasto otetaan porrastetusti käyttöön kesäkauden 2024 sekä talvikauden 2024–2025 aikana.

Ratikan reittiosuus Pyynikintori–Santalahti avataan syksyllä 2023, mutta sillä ei ole vielä merkittävää vaikutusta bussien palveluun.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut