Tampereella alkaa maanantaina uuden raitiotiesillan paalutus – näin Paasikiventien ylittävän Rosenlewin sillan työt etenevät

Rosenlewin sillan paalutusta tehdään aluksi vain päivisin. Yötyöt aloitetaan tarvittaessa huhtikuussa. Sen sijaan Sepänkadun sillalla purkutöitä tehdään vain öisin vilkkaan junaliikenteen takia. Molemmat työmaat voivat aiheuttaa melua.

Näkymä Tampereen Pölkkylänpuiston kohdalta Hiedanrantaan päin. Rosenlewin silta ylittää Paasikiventien kuvan vasemman alakulman tienoilta. Raitiotie jatkuu siitä suoraan etualalle rakennettavan Pölkkylänsillan kautta Näsisaareen. Kuva maaliskuulta 2021.

13.3. 19:07

Aamulehti

Uuden Rosenlewin raitiotiesillan paalutustyöt alkavat Tampereen Santalahdessa maanantaina 14. maaliskuuta. Työt alkavat Santalahden länsipäässä, Paasikiventien ylittävän raitiotiesillan työmaalla, Raitiotieallianssi tiedottaa.

Paalutusta tehdään arkisin kello 7–18 noin kymmenen viikon ajan. Osa paalutuksista saatetaan tehdä yöllä Paasikiventien vilkkaan liikenteen takia. Yöllä tehtävät paalutukset alkavat tarvittaessa huhtikuun puolivälissä.

Lue lisää: Raitiotien rakentaminen myllää Tampereen liikennettä – Koko Paasikiventietä siirretään satojen metrien matkalla: Katso, miten eri katujen liikennejärjestelyt muuttuvat

Työstä syntyy melua, mutta päivällä tehtävä paalutus ei vaadi erillisiä liikennejärjestelyjä. Sen sijaan yötyöt edellyttävät kaistajärjestelyjä. Niistä tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin.

Aluksi paalutuksia tehdään lyöntipaalutuksena Näsijärven puolella. Sieltä siirrytään aikanaan Rantatien puolelle. Myöhemmin keväällä tehdään myös porapaalutusta, joka suoritetaan samassa järjestyksessä. Paalutuksia tehdään todennäköisesti myös kesällä.

Rosenlewin silta

Ylittää tulevaisuudessa Paasikiventien Tampereella.

Alkaa Rantatien länsipäästä ja ulottuu Pölkkylänpuistoon saakka. Raitiotiereitti jatkuu siitä Näsisaaren kautta kohti Hiedanrantaa ja Niemenrantaa.

Sillasta tulee yli 230 metriä pitkä, ja se on pelkästään raitioliikenteen käytössä.

Siltaa kannattelee viisi pilaria maatukien lisäksi.

Lähde: Raitiotieallianssi.

Sepänkadun sillalla purkutöitä öisin

Tampereen Sepänkadun sillalla aletaan purkaa rautatien ja sillan väliin rakennettua suojaseinärakennetta. Työt alkavat sunnuntain 13. ja maanantain 14. maaliskuuta välisenä yönä. Työt kestävät noin kolme viikkoa eli huhtikuun alkupuolelle saakka.

Lue lisää: Sepänkadun ylikulkusillan rakennustyöt etenevät – Kansi valettiin juuri ennen lumia ja kovia pakkasia: ”Tämä on vähän lämpimämpien kelien odottamista”

Töitä tehdään sunnuntaista perjantaihin kello 20–6, kun junaliikenne ei kulje. Purkutöitä ei voi tehdä päivällä, koska junaliikenne on niin vilkasta. Ponttiseinää katkaistaan ja sillan vierus täytetään maa-aineksella. Lähikiinteistöihin voi kuulua melua.

Tarkoituksena on, että Sepänkadun sillan työt saadaan valmiiksi kesän lopulla. Silloin Sepänkatu avataan taas auto-, jalankulku- ja pyöräliikenteelle.

Sepänkadun itäinen jalankulku- ja pyöräväylä valmistuu arvion mukaan keväällä 2023.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut