Ukrainalaisyritys lähetti hätäapupyynnön puolustusvoimien yhteistyökumppaneille Suomeen – ensiapu- ja sairaalatarvikkeita 100 000 eurolla Ukrainaan

Tampereellakin toimivat yritykset vastasivat Ukrainan valtion omistaman yrityksen pyyntöön.

Pirkanmaallakin toimivat Millog, Insta ja Patria lähettivät Ukrainaan ensiapu- ja sairaalatarvikkeita noin 100 000 euron arvosta.

8.3. 19:56

Aamulehti

Kolme Tampereen seudullakin toimivaa yritystä ja puolustusvoimien yhteistyökumppania, Millog, Insta ja Patria ovat yhdessä lähettäneet Ukrainaan ensiapu- ja sairaalatarvikkeita noin 100 000 euron arvosta.

Millogin viestintäpäällikkö Marja Takalo kertoo, että yritykset saivat hätäapupyynnön pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan, Ukrainan valtion omistamalta yhtiöltä. Turvallisuussyistä yhtiön nimeä ei kerrota julkisuuteen.

”Yhteistyökumppanimme oli tehnyt pitkän listan tarvitsemistaan tarvikkeista, defibrillaattorista alkaen. Aivan kaikkea emme edes saaneet hankittua matkaan, mutta Ukrainaan lähetettiin muun muassa ensiapupakkauksia, ilmarintasidosta, injektiopyyhkeitä, sormipulssioksimetreja ja kiristyssiteitä.”

Lue lisää: Tampereen Kalkusta on lähtenyt SPR:n avustustarvikkeita viidellä rekalla kohti Ukrainaa – ”Voi hyvin olla, että ensi viikolla pyydetään lisää”

Kyse on hätäavusta eli yritykset antoivat tarvikkeet Ukrainaan korvauksetta.

”Tarvikkeet lähtivät joko viikonloppuna tai tiistaina.”

Millog on puolustusvoimien strateginen kumppani ja Insta ja Patria ovat sen omistajia.

Insta Group on muun muassa kyberturvan ja puolustusteknologian asiantuntijaorganisaatio. Patria on muun muassa puolustukseen ja turvallisuuteen keskittyvä julkinen osakeyhtiö.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut