Uusi kerrostalo rakennetaan aivan perinteikkään lukion viereen Tampereen ydinkeskustassa – Katso kuvat ennen ja jälkeen

Uudisrakennus halutaan sopimaan osaksi Juhannuskylän rakennettua kulttuuriympäristöä, klassillisen lukion ja tuomiokirkon naapurustoon.

Rongantornien ympärillä on Juhannuskylän rakennettua kulttuuriympäristöä. Vuoden 2020 marraskuussa otetussa kuvassa vasemmalla yläreunassa näkyy 1920-luvun Ojakadun kortteli ja Tuomiokirkonkadun toisella puolella on vuonna 1907 rakennettu Tampereen klassillinen lukio.

9.3. 7:00

Aamulehti

Tampereen Kyttälään Rongantornien tontille tulee uusi kerrostalo. Nykyisten, 11-kerroksisten Rongantornien viereen nousee kahdeksankerroksinen asuintalo.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi asian tiistain 8. maaliskuuta kokouksessaan. Uudisrakennuksen osoite on Tuomiokirkonkatu 20. Kerrostalo tulee Rongantornien autotallien paikalle.

Asuintaloon tulee tilaa 3 950 kerrosneliömetriä. Siitä sata kerrosneliömetriä on liike-, toimisto- ja työtiloja. Tontin omistaa asunto-osakeyhtiö Rongantornit.

Tampereen Kyttälän Rongantornien tontille on suunnitteilla kahdeksankerroksinen asuintalo. Edessä vasemmalla Rongankatu. Uudisrakennus tulee Tuomiokirkonkadun varteen.

Kahden Rongantornin rakennuskokonaisuus suojellaan. Tuomiokirkonkadun puolella talon ylin kerros kapenee puolitoista metriä sisään katulinjasta. Tuomiokirkonkadun puolelle saa rakentaa vain sisäänvedettyjä parvekkeita.

Julkisivujen pitää olla pääosin paikalla rakennettuja tai niissä ei saa olla näkyviä elementtisaumoja. Uuden kerrostalon liiketilat tulevat Tuomiokirkonkadun puolelle talon ensimmäiseen kerrokseen.

Uusi asuinkerrostalo

Kaava-alue on Tampereen keskustassa, Kyttälän pohjoisosassa Rongantornien tontilla.

Uusi kerrostalo on nousemassa osoitteeseen Tuomiokirkonkatu 20.

Kerrostaloon tulee tilaa 3 950 kerrosneliömetriä.

Pysäköintitilat on suunniteltu pihakannen ja uudisrakennuksen alle.

Lukiota vastapäätä

Tontti kuuluu maakunnallisesti merkittävään Juhannuskylän rakennettuun kulttuuriympäristöön. Kadun toisella puolella on Tampereen klassillinen lukio. Se on vuodelta 1907 ja vanhin naapurirakennuksista.

Rongantornien vieressä on Ojakadun kortteli 1920-luvulta. Lähellä on myös Lars Sonckin suunnittelema vuonna 1907 valmistunut tuomiokirkko.

Yleiskaavan mukaan alueella pitää parantaa jalankulun ja pyöräilyn edellytyksiä ja luoda viihtyisää, vehreää elinympäristöä. Kaupungin tavoitteena on täydennysrakentamisen yhteydessä rakentaa lisää viihtyisiä ulkotiloja oleiluun.

Pihalle oleilutilaa

Rongantornien hanke on yksi kaupungin pilottikohteita, joissa pihasuunnittelu on otettu osaksi asemakaavan suunnittelua.

Pihalle tulee lapsille leikkipaikka sekä tilaa pelaamiselle ja oleilulle. Pihasuunnitelmassa on maanvaraisia ja kannen päälle istutettavia puita, istutuslaatikoita ja pergolan kattamia oleilupaikkoja.

Pysäköinti tulee ensisijaisesti maan alle. Pysäköintikannen pintaa on katettu muun muassa kiveyksellä, vihersaumakiveyksellä, nurmella ja kivituhkalla. Parkkihalliin vievällä luiskalla on viherkatto.

Rongankatu uusiksi

Kaava-alue on keskustan hitaan liikkumisen vyöhykkeellä. Tontin eteläpuolitse kulkee pyöräilyn seudullinen pääreitti Rongankatua pitkin.

Kaupunki aikoo uudistaa Rongankadun. Katusuunnitelmaehdotus oli nähtävillä lokakuussa 2021 ja remontti voi alkaa tänä vuonna.

Joukkoliikenteen helpottamiseksi kaupunki on suunnitellut esimerkiksi bussipysäkkien uudelleensijoittelua, pysäkkisyvennyksiä ja uusia liikennevaloja Rongankadun ja Rautatienkadun risteykseen.

Myös pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden olosuhteet paranevat, kun uudet leveät pyörätiet otetaan käyttöön, jalkakäytäviä levennetään ja katujen ylittämisen turvallisuutta parannetaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut