Tampereella kerätään nyt luotisuojaliivejä ja radio­puhelimia sotilaille Ukrainaan – näin paikalliset ukrainalaiset auttavat kotimaataan: ”Pelkkä sympatia ei riitä”

Tampereella asuvat ukrainalaiset järjestävät lauantaina 5. maaliskuuta tukimielenosoituksen Keskustorilla. Paikallisyhdistyksen puheenjohtajan Artem Shchepkin mukaan tarkoitus on kertoa ihmisille, mitä Ukrainassa tapahtuu ja miten he voivat auttaa. Kävimme katsomassa, miten yhdistyksen vapaaehtoiset valmistelivat Ukrainaan lähetettäviä lahjoituksia.

Rostyslav Zabolotskyy (vasemmalla) Jukka Vainonen ja Olga Vainonen pakkasivat Ukrainaan lähetettäviä lahjoituksia Tampereen Messukylässä perjantaina. Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry on kerännyt siellä avustuksia Ukrainan kriisiä varten keskiviikosta lähtien.

4.3. 16:31

Aamulehti

”Pelkkä sympatia eri riitä.”

Länsi-Ukrainasta kotoisin oleva Natalia Kulikova kertoo, että nyt tarvitaan tekoja. Hän on yksi Tampereen messukeskuksessa tärkeää työtä tekevistä vapaaehtoisista. Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry sekä ryhmä vapaaehtoisia kerää ja vastaanottaa tarvikkeita, jotka lähetetään kriisialueelle Ukrainaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut