Tampereella pakataan kaupungin 100 000 euron apupakettia Ukrainaan – keskiviikkona varastolta lähtee 80 kuormalavallista lääkinnällisiä tarvikkeita

Tampereen kaupunginhallitus päätti 150 000 euron tuesta Ukrainalle virallisesti tiistaina.

Tuomi Logistiikan varastosta Lahdesjärvellä Tampereella lähetetään keskiviikkona avustustarvikkeita Kiovaan Ukrainaan. Varastossa maaliskuussa 2020 otetussa kuvassa logistikko Pasi Kattainen kerää suojatarvikkeita.

1.3. 18:52

Aamulehti

Tampere tukee ukrainalaisia yhteensä 150 000 eurolla. Apua annetaan sekä raha- että tarviketukena.

Tampereen kaupunginhallitus päätti asiasta virallisesti tiistaina 1. maaliskuuta.

100 000 eurolla kootaan avustuspaketti lääkinnällisiä tarvikkeita tamperelaisen Tuomi Logistiikan varastoista. ”Avustuspaketin koko on noin 80 kuormalavallista”, sanoo toimitusjohtaja Vesa Haapamäki.

Pakkaaminen on jo aloitettu. Tarvikkeet lähtevät eteenpäin varastolta keskiviikkona.

Tuomi Logistiikka on koko korona-ajan pitänyt aiempaa suurempaa varastoa, josta iso avustustarvikemäärä saadaan koottua vaikeuksitta.

”Nyt ei ole ollut saatavuusongelmia, kuten vuonna 2020 koronan alettua, mutta edelleen on koettu tärkeäksi pitää varastoja, koska kulutus vaihtelee”, sanoo Haapamäki.

Myös monet muut suomalaiset kaupungit ovat kertoneet lähettävänsä apua Ukrainaan. Huoltovarmuuskeskus huolehtii tarvikkeet perille.

Tampereen kaupungin avusta 50 000 euroa lähetetään Suomen Punaisen Ristin kautta.

”Haluamme lähettää tukea helpottamaan ukrainalaisten hätää ja inhimillistä kärsimystä. Monet kaupungit ja kunnat ovat yksituumaisesti päättäneet auttaa, ja yhteistyöstä syntyy merkittävä kokonaisuus”, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Tampere varautuu sotaa pakenevien auttamiseen

Tampereelta Tuomi Logistiikan varastosta lähtee ukrainalaisille avuksi esimerkiksi haavanhoitotuotteita, ruiskuja ja neuloja sekä lämpö- ja ensiapupeitteitä. Tuomi Logistiikka on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama hankinta- ja logistiikkayhtiö.

Avustussummasta 100 000 euroa maksetaan kaupunginhallituksen harkinnanvaraisista määrärahoista ja 50 000 euroa pormestarin varamäärärahoista.

Lue lisää: Ukrainan tukikonsertti järjestetään Tampere-talossa, mukana muun muassa Sorin sirkus ja Filharmonia – lipunmyynti alkaa keskiviikkona

Lisäksi Tampereen kaupungin eri palvelualueilla valmistaudutaan mahdollisten Ukrainan sotaa pakenevien auttamiseen.

Sodan keskipisteessä oleva Ukrainan pääkaupunki Kiova on ollut lähes 70 vuotta Tampereen ystävyyskaupunki. Kaupungit ovat tehneet yhteistyötä eri tavoin, esimerkiksi vuoden 1986 Tšernobylin onnettomuuden jälkeen Tampereen kaupunki avusti uhreja, erityisesti lapsia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut