Siipiä, katuruokaa, smoothieita ja sushia – Tampereen Kalevan Prismaan avataan ravintolakatu ja kolme uutta ruokapaikkaa

Kalevan Prisman asiakkaat pääsevät pian itse skannaamaan ostoksensa. Kerää ja skannaa -palvelusta on saatu hyviä kokemuksia Linnainmaan myymälästä.

Kalevan Prismasta saa jatkossa valmisruokien lisäksi entistä enemmän paikan päällä valmistettua ravintolatason ruokaa. Kuva Prisman aulatiloista elokuulta 2018.

1.3. 16:34

Aamulehti

Kalevan Prismassa Tampereella maaliskuun puolivälin jälkeen avattava ravintolakatu tuo liikekeskukseen kolme uutta ravintolatoimijaa. Ravintolakadulla jatkaa myös liikkeessä jo ennestään toimiva sushiravintola Itsudemo.

Kolme uutta toimijaa ovat siipiä tarjoava Siipiweikot, aasialaista street foodia tarjoava Golden Unicorn sekä mehuja ja smoothieta tarjoava Jungle Juice Bar.

Golden Unicorn on yksi Tampereen vanhimmista kiinalaisista ravintoloista. Hallituskadulla keskustassa sijainnut ravintola tuhoutui tulipalossa elokuussa 2021.

Lue lisää: Poliisi on päättänyt Tampereen Hallituskadun rajun tulipalon tutkinnan – osaa asunnoista puretaan, ravintola konkurssiin

Ravintolakadun pinta-ala on noin sata neliömetriä. Katu sijaitsee leipäosaston reunassa ruokatoria vastapäätä. Katua on rakennettu tammi-helmikuun vaihteesta lähtien kevytrakenteisten suojaseinien ja pressujen suojassa.

”Katumainen kokonaisuus syntyy siitä, että jokaisella neljällä toimijalla on kadulla oma toimipisteensä vierekkäin”, Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä sanoo.

Ravintolakadun kohderyhmänä ovat ensisijaisesti ruokaa mukaan ostavat asiakkaat. ”Kadun edustalla on muutamia asiakaspaikkoja niille, jotka haluavat nauttia ateriansa paikan päällä.”

Osa kasvavaa ilmiötä

Jylhän mukaan neljän toimipisteen avulla on haettu mahdollisimman monipuolista makumaailmaa. ”Esimerkiksi sushi on jo muodostunut yhdeksi vakiotuotteeksi ruokakaupoissa.”

”Pirkkalan Prismasta on ollut erittäin hyviä kokemuksia Siipiweikoista. Se, miten hyvin ihmiset ovat löytäneet siivet ruokakaupastakin, kannusti laajentamaan toimintaa Kalevaan. Kyllähän Tampere ja Pirkanmaa ovat Suomen siipimekka.”

”Aasialainen Golden Unicorn taas tuo jotain sellaista, jolla on ollut ravintolakaupan puolella selkeä kysyntä jo pitkään, mutta mitä ei ruokakaupasta meillä ole aikaisemmin vahvasti saanut. Kysyntää on varmasti myös tässä muodossa.”

Uusi ravintolakatu on osa maailmanlaajuista Grocerant-ilmiötä, joka on rantautunut vahvasti myös Suomeen. Grocerant tarkoittaa kaupan ja ravintolan yhdistymistä samoihin tiloihin.

Ilmiö liittyy Jylhän mukaan muutoksiin asiakaskäyttäytymisessä ja ihmisten arjessa.

”Ihmiset haluavat ostaa valmista ravintolatasoista ruokaa samassa yhteydessä, kun he tekevät muita ostoksia”, Jylhä sanoo. ”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla tätä tehdään tällä hetkellä aika voimakkaasti.”

Koronapandemian aikana ihmiset ovat olleet paljon etätöissä kotona. Myös ravintolatarjonta on ollut niukempaa monien rajoitusten takia. ”Kyllä kysyntää varmasti korona-ajan jälkeenkin riittää", sanoo Jylhä.

Myös muita muutoksia

Kalevan Prismassa uudistuksia nähdään myös hedelmä- ja vihannesosastolla sekä leipäosastolla. ”Osastojen paikat eivät muutu, mutta uudenlaista miljöötä on luvassa”, Jylhä kertoo.

Koronapandemian nostattamaan ulkoilubuumiin vastataan uudella outdoor-osastolla. Sinne tuodaan samaan paikkaan ulkoiluun ja retkeilyyn liittyviä tarvikkeita ja vaatteita. Samalla valikoimaa laajennetaan.

Kalevaan on tulossa myös kerää ja skannaa -palvelu. Käytännössä asiakas skannaa ostoksensa itse sisäänkäynnin luota saamallaan käsiskannerilla samalla, kun hän ottaa ostoksia hyllystä. Ostokset maksetaan itse tulostetulla koontikuitilla pikakassalla.

”Menetelmää on pilotoitu Linnainmaan Prismassa viime vuodesta lähtien, ja asiakkaat ovat antaneet siitä todella positiivista palautetta.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut