Tampereen terassit leviävät ensi kesänäkin kaduille ja puistoihin – terassi­laajennusten lupahaku alkaa

Ravintolat ja kahvilat voivat hakea jatkoa aiemmille terassilaajennuksille. Uusiakin hakemuksia voi lähettää.

G Livelabin terassi laajentui puistoon kesällä 2020.

23.2. 7:44

Aamulehti

Tampereen terassit leviävät todennäköisesti myös ensi kesänä kaduille ja puistoihin. Ravintolat ja kahvilat voivat nyt hakea jatkoa vuonna 2021 myönnetyille ja toteutetuille terassilaajennuksille kesäksi 2022.

Myös ne, joilla ei ennestään lupaa ole, voivat sellaista hakea.

Terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Jalankulun ja pyöräilyn sujuvuus on otettava huomioon.

Terassien laajentaminen ympäristöön on ollut mahdollista kesästä 2020. Silloin kaupunki halusi elävöittää koronaviruksen vaikutuksista toipuvaa keskustaa. Tavoitteena on nytkin vastuullisen ja turvallisen toimintatavan luominen pandemiatilanteessa sekä kaupungin elinvoimaisuuden ja yrittäjyyden tukeminen.

Lue lisää: Terassikausi on avattu! Perjantai saapui Tampereelle etuajassa, ja väki ryntäsi terasseille – Katso kuvagalleria historiallisesta kesän aloituksesta

Jo ensimmäisenä kesänä 18 ravintolaa ja kahvilaa haki ja sai luvan. Näiden joukossa olivat muun muassa Tullikamari, Gastropub Tuulensuu ja Ravintola Puisto.

Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Myönnettävät luvat ovat voimassa enintään 31.10.2022 saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut