Tampereen keskustassa sijaitsevaan kortteliin on vaivihkaa syntynyt todellinen taiteen temmellyskenttä – Epävirallinen talkkari Mika Pettissalo kiistää olevansa talonvaltaaja: ”Päädyin tähän vahingossa”

Tampereen Eteläpuiston vanhan kulkutautisairaalan sisäpiha muuttuu lähivuosina. Kaupunki suunnittelee tontille mittavaa asuinrakentamista ja on nyt suitsimassa pihaan syntynyttä vapaata taidetilaa. Lähitulevaisuudessa epävirallisen ”talkkarin” Mika Pettissalon tukikohta on purettava. "Jos aluetta käytetään, se on tällä hetkellä luvatonta käyttöä”, sanoo kaupungin kiinteistöjohtaja.

Mika Pettissalo on halunnut avata kulkutautisairaalan sisäpihan kaikille kaupunkilaisille. Hän on järjestänyt pihalla taidetapahtumia ja vetänyt taidehankkeita opiskelijoille ja lapsille. ”Ehkä koko kylän piha on onnistunut siksi niin hyvin, että olen maalta. Kaikki on avoimesti esillä ja yhteisessä käytössä.” Takana desinfiointilaitos, joka on saanut kaavamuutoksen viitesuunnitelmassa purkutuomion.

28.2. 6:00

Aamulehti

Tampereen kaupunki valmistelee Eteläpuiston kulkutautisairaalan korttelin asemakaavamuutosta. Viitesuunnitelman mukaan sairaala, Kärysauna ja hallintorakennus Kurila suojellaan ja pihaan tulee mittavasti asuinrakentamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut