Syvällä Tampereen alla on valtava luola, johon pakenisi hätätilanteessa yli 16 000 ihmistä – Selvitimme, miten Tampereella on varauduttu kriisitilanteita varten

Tampereella on satojatuhansia neliöitä tiloja, joita ei ole koskaan käytetty tarkoitukseen, jota varten ne on pohjimmiltaan rakennettu.

Pysäköintikäytössä olevat tunnelit Hervannan alla jatkuvat satoja metrejä eri suuntiin. Nastarenkaiden nostattama pöly kertyy pidempään seisoneiden autojen pintoihin.

25.2.2022 5:00 | Päivitetty 25.2.2022 21:25

Aamulehti

Tampereen suurimpaan väestönsuojaan on laskeuduttava hissillä noin 25 metriä maan alle. Hervannan uimahallin kallioluolassa on tilaa noin 10 000 neliömetriä. Se toimisi kriisitilanteessa suojana 16 500 ihmiselle.

Uimahallin vieressä sijaitsevaan suojatilaan kuljetaan monen oven kautta. Lähes 10 senttiä paksu raskas metalliovi suojaa sirpaleilta ja seuraava tiivis metalliovi kaasuilta. Jälkimmäisen oven jälkeen aukeaa näkymä moneen suuntaan satoja metrejä jatkuville käytäville, joille on pysäköity autoja. Näkymä ei juuri eroa isosta parkkihallista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut