Tampereen poliisikoulutuksen uusi rehtori aloitti poliisina 30 vuotta sitten – Yksi erityisen julma tapaus ei unohdu koskaan: ”Se oli kova paikka”

Pitkän uran Tampereella poliisien koulutuksessa tehnyt Marko Laitinen, 51, nimitettiin Poliisiammattikorkeakoulun rehtoriksi tammikuussa. Hän kertoo tässä Aamulehden haastattelussa urastaan ja elämästään. Uran vaikein paikka oli 1990-luvulla, kun Laitinen työskenteli kentällä. ”Epäoikeudenmukaisuuden tunne on suuri.”

Rehtori Marko Laitinen on ollut 15 vuotta töissä poliisioppilaitoksen hallinnossa. Hän valmistui poliisiksi 30 vuotta sitten.

12.2. 6:30

Aamulehti

Kun Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) uusi rehtori Marko Laitinen, 51, nimitettiin tehtäväänsä tammikuussa, nimi ei sanonut oikein mitään. Hän sanoo, että niin pitikin olla.

Laitinen ottaa vieraan kohteliaasti vastaan pääovien tuntumassa tismalleen sovittuun aikaan. Näytän kulunvalvonnassa ajokorttini. Saan vierailija-kortin haastattelun ajaksi.

Kuka?

Marko Laitinen

Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) rehtori tammikuusta 2022 lähtien.

Syntynyt Tampereella vuonna 1970.

Peruskoulu ja lukio Siilinjärvellä, jonne muutettiin upseeri-isän työn vuoksi.

Asuu Ylöjärvellä.

Perheessä puoliso, aikuinen tytär, lapsenlapsi ja puolison kaksi aikuista lasta.

Kasvatustieteen tohtori Tampereen yliopistosta.

Väitöskirja Poliisikoulutuksen uusi paradigma - ammattilaisesta asiantuntijaksi: Poliisialan uusimuotoisen ammattikorkeakoulututkinnon työelämävastaavuus ja vaikutus tutkinnosta valmistuvien opiskelijoiden poliisiammatillisen osaamisen tasoon.

Polamkin hallintojohtaja 2019–2022, henkilöstöpäällikkö 2008–2019, ylikomisario 2006–2007, 2002–2006 määräaikainen rikostutkinnan opettaja. Tampereen poliisilaitos 1995–2002 ja Helsingin poliisilaitos 1992–1994.

Harrastaa lentopalloa, lenkkeilyä, kuntosaliharjoittelua, lukemista ja eri instrumenttien soittamista omaksi iloksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut