Tampereen Sähköverkko varautuu sään lauhtumisen aiheuttamiin sähkökatkoihin - Tampere - Aamulehti

Tampereen Sähköverkko varautui sään lauhtumisen aiheuttamiin sähkökatkoihin keskiviikkoyönä – Sähköasentajat ja traktorikaivuri valmiina

Painavan lumikuorman takia puut kallistuvat sähkölinjoille. Aitolahti-Teiskon alueelle odotettiin keskiviikkoiltana joitakin häiriöitä.

Kun sää lauhtuu, lumi kerää painoa ja saa puut kallistumaan niin, että ne osuvat sähkölinjoihin.

12.1. 20:33

Aamulehti

Tampereen Sähköverkon alueella varaudutaan sään lauhtumisen aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Käyttöpäällikkö Jouni Vanhanarkaus kertoo Aamulehdelle sähköpostitse, että keskiviikkoiltana varallaolovahvuutta on nostettu toisella työparilla ja traktorikaivurilla. Tavallisesti varallaolossa on vain yksi työpari. Aitolahti-Teiskon alueelle odotetaan joitakin häiriöitä.

”Puihin kertynyt lumi kerää painoa ilman lämmetessä. Aamuun mennessä ilma on lämmennyt jo niin paljon, että lumi on todennäköisesti karissut puista pois ja lumikuorman aiheuttamien sähkökatkojen riski poistuu”, käyttöpäällikkö arvelee.

”Päivällä meillä oli yksi häiriö Aitovuoren suunnalla. Sen syy jäi kuitenkin epäselväksi. Todennäköisesti lumikuorman taivuttama puu osui sähkölinjaan ja karisti lumensa tai kaatui linjan läpi vaurioita aiheuttamatta”, Vanhanarkaus kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut