Sijoitusyhtiö rakentaa Tampereen Tesomalle 200 hiilineutraalia vuokra-asuntoa – Tätä se tarkoittaa: aurinkopaneeleja, maalämpöä, uusiutuvaa sähköä - Tampere - Aamulehti

Sijoitusyhtiö rakentaa Tampereen Tesomalle 200 hiilineutraalia vuokra-asuntoa – Tätä se tarkoittaa: aurinkopaneeleja, maalämpöä, uusiutuvaa sähköä

Pohjoismainen sijoitusyhtiö NREP rakentaa Tampereen Tesomalle Jatkeen kanssa 200 asuntoa. Lamminpäähän yhtiö rakentaa kolmen kerrostalon korttelia ja suunnittelee laajentavansa alueen asuinrakentamista kuuteen kortteliin.

Tesomakuja kolmoseen nousee kaksi kerrostaloa. Julkisivupinta on pääosin vaaleaa rappausta. Havainnekuvassa talot ilta-aikaan.

13.1. 8:05

Aamulehti

Kiinteistösijoitusyhtiö Nordic Real Estate Partners (NREP) rakentaa Jatkeen kanssa asuinkerrostaloja Tampereen Tesomalle. Tesomankuja kolmeen nousee kaksi yhdeksänkerroksista asuinrakennusta vuosien 2022–2023 aikana.

Kerrostaloihin tulee yli 200 asuntoa. Ensimmäiset kodit valmistuvat tämän vuoden lopulla.

”Hankkeen koko on yli 30 miljoonaa euroa”, kertoo NREPin johtaja Petri Valkama Aamulehdelle sähköpostilla.

Kerrostalojen rakennustyöt ovat jo käynnissä, kertoo Jatke Pirkanmaa oy:n hankekehitysjohtaja Jari Seppälä. Työt ovat maanrakennus- ja perustusvaiheessa.

Kerrostalojen lisäksi Tesomankujalle tulee Valkaman mukaan yksikerroksinen puuverhottu liiketila, yhteispiha, polkupyöräpaikkoja ja pysäköintikatos. Rakennukset ovat betonia ja matalille rakennuksilla on viherkattoja.

”Oleskelupihalle tulee kattoterassi pihavaraston katolle. Sieltä voi tarkkailla vaikka lapsia pihalla”, Seppälä kertoo.

Talojen kodit ovat vuokra-asuntoja. Niiden koko vaihtelee yksiöistä perheasuntoihin.

Kaikkiin asuntoihin tulee ranskalainen tai lasitettu parveke.

Asunto verkkokaupasta

NREP kertoo tiedotteessa olevansa ensimmäinen hiilineutraaleja vuokra-asuntoja tarjoava taho Suomessa. Yhtiö vuokraa asuntojaan Juli Living -nimellä.

”Suunnittelemme kaikki Juli-kodit siten, että hiilipäästöt ovat mahdollisimman pienet”, Valkama sanoo.

Asuntojen energiankulutus minimoidaan Valkaman mukaan esimerkiksi aurinkopaneeleilla, maalämmöllä ja yhteisten tilojen uusiutuvalla sähköllä. Loppupäästöt NREP lupaa kompensoida.

Kerrostalojen sisäpihalle tulee yksikerroksinen puuverhottu liiketila, oleskelupihan kattoterassi ja hedelmätarha.

Uudet kerrostalot havainnekuvassa päivän valossa. Kerrostaloihin tulee vuokra-asuntoja.

Juli-kodin voi vuokrata verkosta. Verkkokauppa on Valkaman mukaan ollut käytössä Suomessa elokuusta 2020 alkaen.

700 kotia Lamminpäähän

Yhtiö rakennuttaa jo asuintaloja Tampereen Lamminpäähän Pohjola rakennuksen kanssa. Kolmen asuinkerrostalon kortteliin tulee 137 asuntoa.

Kerrostalot ovat 3–5-kerroksisia. Talojen pitäisi valmistua loppuvuonna 2023.

Rakennukset ovat osa aluehanketta, johon tulisi lopulta kuusi asuinkerrostalokorttelia. Uusiin kortteleihin on suunnitteilla noin 700 asuntoa.

Korttelit ovat kahden kilometrin päässä Lielahden keskuksesta.

Juli-koteja on myös Haukiluomassa ja Lielahdessa.

Lielahdessa on Valkaman mukaan jo korttelin yhteistiloina verstas, korttelitupa ja kattokerroksen talosauna. Verstaassa on yhteiskäytössä ruuvipenkki, suksien voiteluteline, pyörän korjausteline, paineilmakompressori, teollisuusimuri ja painepesuri.

Omistaa Duon

NREP osti myös Hervannan Duo-kauppakeskuksen vuonna 2019. Yhtiö on Valkaman mukaan kehittänyt kauppakeskuksen visuaalista ilmettä verkkosivuista ja logosta lähtien.

NREP

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö Nordic Real Estate Partners rakentaa ja kehittää asuntoja, toimistoja, liiketilaa ja logistiikkaa.

Yhtiö hallinnoi 12,5 miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Työllistää yli 400 asiantuntijaa, joista noin sata on Suomessa.

Sijoituksia Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa.

”Tämä päättyy sisäilmeen uudistukseen. Kauppakeskuksen vanhan puolen uusimisessa konsultoitiin erikseen museovirastoa”.

Yhtiö panostaa Valkaman mukaan myös kauppakeskuksen palvelutarjontaan. NREP on lisännyt Duon ravintolatarjontaa ja keskuksessa avautuu tänä keväänä kuntosali Fitness24Seven.

Kauppakeskus sai aurinkopaneelit vuonna 2020 ja sen energiatehokuutta on parannettu. Duo sai Valkaman mukaan Leed Gold -ympäristösertifikaatin loppuvuonna 2021.

Tampereen seutu on Valkaman mukaan sijoitusyhtiölle pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen kiinnostavimpia alueita. Tampereen vetovoima syntyy hänen mielestään koosta, väestönkehityksestä ja kaupungin vahvasta kehittymisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut