Keskeiselle paikalle Tampereen Tammelaan hahmotellaan uutta asuinkerrostaloa - Tampere - Aamulehti

Keskeiselle paikalle Tampereen Tammelaan hahmotellaan uutta asuin­kerrostaloa – tällaiset ovat suunnitelmat

K-market Vellamonkadun rakennus aiotaan purkaa. Sen tilalle ja ympärille suunnitellaan asuntoja ja liiketilaa.

Suunniteltu rakennus on korkeimmilta osiltaan kahdeksan kerrosta ja matalilta neljä.

10.1. 20:21

Aamulehti

Tampereen kaupunki on aloittanut täydennysrakentamiseen tähtäävän kaavamuutoksen osoitteessa Vellamonkatu 11, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Rakennettava alue sijaitsee Tammelan kaupunginosassa Tammelantorin läheisyydessä.

Tontilla sijaitsevat tällä hetkellä vuonna 1976 rakennettu asuinkerrostalo ja matalassa liikerakennuksessa muun muassa K-market Vellamonkatu.

Samassa korttelissa sijaitsee vuonna 1920 valmistunut Tammelan Voiman rakennus, joka säilytetään. Rakennus oli osuusliike Voiman ensimmäinen suuri asuin- ja liikerakennushanke.

Asemakaavamuutoksen hakijan tavoitteena on purkaa matala liikerakennus ja rakentaa tilalle asuin- ja liikerakennus, joka on matalimmilta osiltaan 4-kerroksinen ja korkeimmilta osiltaan 8-kerroksinen. Tampereen kaupunki puolestaan haluaa alueelle täydennysrakentamista.

Suunnittelualue sijaitsee Tammelantorin läheisyydessä, ja se rajautuu länsiosasta Tammelan puistokatuun. Pohjoispuolella on Ilmarinkatu ja Emil Aaltosen puisto. Etelässä suunnittelualuetta rajaa Vellamonkatu ja idässä Aaltosenkatu.

Tammelan Voiman viereen rakennettavan uuden talon kellarikerrokseen suunnitellaan autohallia, katutasoon liiketilaa ja asuntoja sekä ylempiin kerroksiin asuntoja. Pienimmät asunnot ovat 24 neliömetrin yksiöitä ja suurimmat 75 neliömetrin neliöitä. Rakennuksen alustavan viitesuunnitelman on tehnyt Arkkitehtitoimisto Neva.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä suunnitteluaineistoa on nähtävillä 7.–28.1.2022 Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Tältä muutokset näyttäisivät Vellamonkadun suunnasta.

Uutta rakennusta suunnitellaan Tammelan puistokadun varteen. Kulmassa näkyy säilytettävä Tammelan Voiman rakennus, jonka ympärille tulee täydennysrakentamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut