Tampereen raitiotien varrelle on lisätty varoitusvaloja Kalevassa ja Kaupissa - Tampere - Aamulehti

Liikenteen ohjaus muuttuu kahdessa paikassa Tampereella – syynä ratikan kohtaamat vaaratilanteet

Raitiotien varrelle tehdään muutoksia Taysin alueella ja Kalevassa.

Raitiotien varrelle on lisätty liikennevaloja ja varoitusvaloja Taysin alueen lisäksi myös Kalevaan. Kuvassa on syksyllä raitiotien vaaranpaikaksi nimetty Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun risteys.

7.1. 13:51

Aamulehti

Raitiotieallianssi on Tampereen kaupungin tilaamana uusinut sekä lisännyt liikennevaloja ja varoitusvaloja raitiotien varrelle. Tampereen kaupunki tiedotti asiasta perjantaina.

Muutoksia liikenneturvallisuuden parantamiseksi on tehty Taysin alueella Lääkärintiellä sekä Kalevassa Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun liittymäalueella. Uudet valot on tarkoitus ottaa käyttöön 10. tammikuuta alkaen.

Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnitteluyksikön päällikkö Ari Vandell kertoo tiedotteessa, että Sarvijaakonkadun ja Rieväkadun alueella on sekä vilkasta ajoneuvo- että jalankulkuliikennettä, ja raitioliikenteen käynnistyttyä alueella on ollut vaaratilanteita.

Lue lisää: Ratikka on törmännyt Tampereella yli 10 kertaa, vaaranpaikkoja on useita – välinpitämättömyys aiheuttaa läheltä piti -tilanteita jatkuvasti: ”Eniten pelottaa, että joku jää alle”

Vandell sanoo, että liikenneturvallisuuden parantamiseksi alueelle oli syytä toteuttaa kattava liikennevalo-ohjaus. Vandell lisää, että Taysin alueella puolestaan raitiotien ylityspaikan on todettu vaativan lisävaloja jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Uusi liikennevalojärjestelmä

Kalevassa Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymäalueelle on rakennettu kokonaan uusi liikennevalojärjestelmä.

Opastimia on lisätty sekä jalankulkuun ja pyöräilyyn, mutta myös autoliikenteelle sekä raitioliikenteelle.

Valoja on asennettu kaikkiin risteyksen suuntiin ja risteysalueelle tulee yhteensä 20 uutta opastinta 12 uuteen valopylvääseen.

Nykyiset varoitusvalo-opastimet puretaan pois, kun uusi liikennevalo-ohjaus otetaan käyttöön.

Taysin alueelle Lääkärintien niin kutsutun kumiylikäytävän kohdalle asennetaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varten raitiotien varoitusvalot.

”Taysin alueella on ollut tarvetta herättää varsinkin pyöräilijöiden huomiota samasta suunnasta eli lännestä lähestyvän ratikkaliikenteen osalta. Siksi raitiotien ylityspaikalle asennetaan niin sanonut varova-valot”, Vandell kertoo.

Näin varova-valo poikkeaa normaalista liikennevalosta

Kun ratikkaa ei ole lähettyvillä, valo on pimeänä.

Ratikan lähestyessä valo alkaa vilkuttaa punaista ja silloin on pysähdyttävä odottamaan.

Valo vaihtuu punaiseksi, kun ratikka on kohdalla. Silloin raitiotietä ei saa ylittää

Ratikan ohitettua ylityspaikan tai suojatien, valo vilkuttaa hetken, kunnes se sammuu ja ylitys ratikan osalta on turvallista. Sekaliikennekaduilla on aina varmistuttava myös siitä, että ylitys on autoliikenteen puolesta turvallista.

Näitä varoitusvaloja asennetaan Lääkärintien ylityskohdan molemmin puolin. Ratikalle tai autoliikenteelle ei Taysin alueella ole lisätty opastimia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut