Ratikka ja bussi törmäsivät toisiinsa Hervannassa: ”Ne hiljaa hivuttautuivat yhteen” - Tampere - Aamulehti

Ratikka ja bussi törmäsivät toisiinsa Hervannassa: ”Ne hiljaa hivuttautuivat yhteen”

Törmäys aiheutti pintanaarmuja sekä ratikkaan että bussiin. Kumpikin jatkoi törmäyksen jälkeen liikennöintiä normaalisti.

Bussin ja ratikan törmäys tapahtui Hervannassa kauppakeskus Duon edustalla tiistaiaamuna kello 7.48. Kuvan lähettänyt lukija kertoo, että bussi oli pysäkillä lähellä kiskoja, koska pysäkki oli huonosti aurattu tai auraamatta.

4.1. 8:25

Aamulehti

Bussi ja ratikka kolaroivat Tampereella Hervannassa kauppakeskus Duon edessä tiistaiaamuna kello 7.48.

Ratikassa törmäyshetkellä kyydissä ollut Sami Salmela kertoi Aamulehdelle aamulla kello kahdeksan aikaan, että bussi oli pysäköity Duon vastapäiselle pysäkille. ”Se [bussi] sattui olemaan omalla kohdallani, sillä istuin ratikan oikeassa kärjessä. Ne vain ottivat siinä kiinni ja yhteen”, Salmela kertoo.

”Siitä ei hetkeen päästy pois, koska ratikka ei ollut pysäkillä.”

Salmela ei osannut sanoa, oliko bussi paikallaan vai lähtenyt juuri liikkeelle pysäkiltä.

Törmäys oli Salmelan mukaan pieni. ”Ne hiljaa hivuttautuivat yhteen. Ei ollut varsinaista törmäysefektiä.”

Tampereen Raitiotie oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen vahvistaa Aamulehdelle, että ratikka ja bussi törmäsivät tiistaiaamuna Hervannassa. ”Tiedän, että sellainen on tapahtunut, mutta yhtään sen enempää en tiedä.”

Tampereen Ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala kertoo, että bussi oli pysähtyneenä pysäkillä, kun törmäys tapahtui. ”Ratikan kuljettaja oli arvioinut, että siitä mahtuu ohi, mutta ei mahtunutkaan. Siinä sattui pieni kolhu sitten”, Rauhala sanoo.

Rauhalan mukaan törmäyksessä sattui pelkästään pintanaarmuja sekä bussiin että ratikkaan. Kumpikin jatkoi onnettomuuden jälkeen liikennöintiä. Törmäyksellä ei ole Rauhalan mukaan kummoisempaa vaikutusta bussi- ja ratikkaliikenteeseen.

Valppaana risteyksissä

Lumikasoja on kerääntynyt katujen ja teiden varsille alkuviikosta runsaan lumisateen vuoksi. ”On varmasti vaikea arvioida, että missä ne pysäkin ja radan reunat menevät”, sanoo Rauhala.

Lue lisää: Tiistaille varoitus huonosta ajokelistä Pirkanmaalla, lunta lisää 4–8 senttiä – Maanantaina liukkaus aiheutti lukuisia peltikolareja

Tampereen lumitilanne ei kuitenkaan ole Rauhalan mukaan lisännyt vaaratilanteita ratikkaliikenteessä. Hänen mukaansa viikonloppuna sattui tapaus, jossa auto jäi jään tai lumen takia hetkeksi aikaa risteyksessä kiskoille jumiin. ”Sitä odotettiin muutama minuutti, mutta ei sen suurempaa.”

Rauhalan mukaan kaikilla risteysalueilla kannattaa nyt olla valppaana. ”Lumikasat voivat olla näköesteinä, ja tietysti risteykset voivat olla liukkaita. Pitää arvioida, että ehtiikö valoilla pois tai ehtiikö jarruttaa, jos valot vaihtuvat punaiseksi.”

Päivitys 4.1.2022 klo 8.45: Juttuun lisätty Tampereen Ratikan operatiivisen päällikön kommentit.

Lue lisää: Tämä työmyyrä liikkuu öisin Tampereella ja tekee selvää lehdistä ja jäästä – kävimme tutustumassa ratikan kunnossapidon monitaituriin

Lue lisää: Useita liikenneonnettomuuksia ympäri Pirkanmaata – Tieliikennekeskus varoitti huonosta ajokelistä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut