Tampereella haussa rivi- ja kerrostalotontteja - Tampere - Aamulehti

Tampereella voi nyt hakea rivi- ja kerrostalotontteja viidestä eri kaupunginosasta sekä päiväkotitonttia

Tarjolla on 15 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen viidestä eri kaupunginosasta.

Vuores on yksi Tampereen viidestä kaupunginosasta, joista voi nyt hakea rivi- ja kerrostalotontteja. Elokuussa 2021 Vuoreksessa rakennettiin kuuden puukerrostalon aluetta eli Kuusikkoa.

4.1. 8:08

Aamulehti

Tampereen kaupunki pyrkii vastaamaan lapsiperheiden tarpeisiin ja rakentajien toiveisiin meneillään olevassa tonttihaussa.

Tarjolla on kaupungin tiedotteen mukaan 15 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen Holvastin, Multisillan, Ojalan, Olkahisen ja Vuoreksen kaupunginosista. Olkahisen tontti myydään ja muut tontit vuokrataan.

Lisäksi haettavana on tontti yksityisen palvelusetelipäiväkodin rakentamiseen Hervantajärveltä.

Esimerkiksi Holvastin tonteille kaupunki edellyttää perheille sopivien asuinpientalojen rakentamista. Toiseen Multisillan tonteista on mahdollista toteuttaa rivitaloja tai kytkettyjä pientaloja.

Olkahisen tontille on mahdollista rakentaa pienkerrostalo- tai rivitaloasuntoja. Lisäksi Vuoreksessa asemakaava mahdollistaa osaan tonteista rivitalojen, kerrospientalojen tai townhouse-tyyppisten asuinrakennusten rakentamisen.

Multisiltaan tammikuussa valmistuvan päiväkodin viereiset tontit ovat mukana haussa. Tonteille tulee asuntoja noin 250 asukkaalle. Asuinalueesta tulee pääosin kerrostalovaltainen, mutta rivitaloilla ja kytketyillä pientaloilla monipuolistetaan alueen asumismuotoja. Multisillan hakemuksiin tulee liittää konseptikuvaus, josta käy ilmi, miten hanke toteuttaa tavoitteena olevaa vetovoimaista ja luonnonläheistä asumista.

Ojalan ja Vuoreksen tonteilla kaupunki edellyttää rakennusten puisia julkisivuja. Lisäksi Vuoreksen Harjanteen tontilla myös rakennuksen rungon tulee olla puinen.

Hiilijalanjäljet laskettava

Ojalasta tontin saavien on laskettava ja raportoitava rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki 50 vuoden jaksolla. Lisäksi on kuvattava, millaisten ratkaisujen avulla minimoidaan hiilijalanjälkeä ja mahdollistetaan asumisen sekä asukkaiden elämäntapojen pieni hiilijalanjälki.

Holvastin ja Ojalan tontteja voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Multisillan kerrostalotontille tulee rakentaa asumisoikeusasuntoja ja omistusasuntoja. Muut tontit ovat vapaarahoitteiselle rakentamiselle.

Tonttien hakuaika päättyy 4. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut