Poliisilla oli takaa-ajotehtävä Tampereella uudenvuodenpäivänä - Tampere - Aamulehti

Atalan suunnalta alkanut takaa-ajo päättyi Tullintorille – kuljettaja ajoi punaisia päin ja pakeni poliisia ajoittain vastaantulijan kaistalla ja jalkakäytävällä

Poliisi otti tekijän kiinni ennen iltayhtätoista. Vaiheikas takaa-ajo päättyi Tampereen Tullintorille.

Poliisin takaa-ajo päättyi lauantaina Tampereen Tullintorin läheisyyteen. Alueella oli lauantai-iltana useita poliiseja ja poliisiautoja.

1.1. 22:13 | Päivitetty 1.1. 23:36

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisilla oli takaa-ajotilanne laajalla alueella Tampereella uudenvuodenpäivän iltana lauantaina. Komisario Ismo Rajala Sisä-Suomen poliisista vahvistaa asian Aamulehdelle.

Tilanne sai alkunsa Tampereen Atalan suunnasta ja jatkui muun muassa Irjalan läpi ja Rantatunnelin kautta Vaitinaron risteykseen ja sieltä takaisin keskustaan Pispalan valtatietä pitkin. Ajo jatkui keskustan läpi ja päättyi Rajalan mukaan Tullinaukion nurkille.

Aamulehden lukijat havaitsivat iltakymmenen aikaan useita poliisiautoja Tampereen Tullintorilla ja sen läheisyydessä. Paikalla ollut Aamulehden uutispäällikkö Vesa Laitinen kertoi puoli yhdentoista aikaan illalla, että Tullintorin pysäköintihallin molemmilla sisääntulorampeilla seisoi poliisiauto. Lisäksi poliisiautoja oli lisää Tullin alueella, ja paikalla näkyi runsaasti poliiseja. Laitisen mukaan operaatiossa oli mukana poliisikoira.

Ainakin yksi rikosnimike tiedossa

Pakenevan kuljettajan ajo oli komisario Ismo Rajalan kertoman mukaan ajoittain holtitonta. ”Kyllä siinä varmaan törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen on ainakin yksi rikosnimike, koska nopeuksia oli”, Rajala sanoo.

Kaikki tarkat yksityiskohdat eivät vielä lauantai-iltana olleet Rajalan tiedossa. Hän kuitenkin kertoo, että pakomatkalla kuljettaja teki useita muuhun liikenteeseen vaikuttaneita ratkaisuja: ”Punaisia päin ajo, väärään ajosuuntaan ajo, ajoa jalkakäytävillä ja kaikkea.”

Rajala sanoo, että rikosilmoitusta ei ollut vielä iltayhdentoista aikaan ehditty alkaa tehdä, ja rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua. Poliisilla ei illalla ollut tietoa paenneen kuljettajan motiivista.

”Ei ole käsitystä. Tekijä vasta on kiinni. Näillä ihmisillä, jotka näin ajelevat, on erilaisia (motiiveja), mitä milloinkin. Eivät halua jäädä poliisin haltuun tai mitä ne sitten ovatkaan.”

Uudenvuodenpäivän iltana poliisilla oli Rajalan mukaan useita tehtäviä käynnissä. Ihmisiä ei kuitenkaan ollut liikkeellä niin paljoa kuin tavallisena lauantai-iltana, ilman korona-aikaa. Rajala sanoo, että paenneen kuljettajan ajoreitti oli vaihteleva. Joillain alueilla liikennettä oli enemmän, mutta matkalle osui myös hiljaisempia pätkiä ja reittejä, joilla ei juuri muuta liikennettä liikkunut.

Poliisi ei vielä sunnuntaina iltapäivällä kertonut asiasta lisätietoja.

Aamulehden lukija havaitsi kymmenen aikaan illalla useita poliisiautoja Tampereen Tullintorin ympäristössä.

Tullintorin pysäköintihallin sisääntulorampeilla oli poliisiautoja lauantai-iltana.

Tältä näytti Tullintorilla kymmenen jälkeen lauantai-iltana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut