Sopimukset raitiotien rakentamisesta Santalahdesta Lentävänniemeen allekirjoitettiin - Tampere - Aamulehti

Sopimukset raitiotien rakentamisesta Santalahdesta Lentävänniemeen allekirjoitettiin Tampereella – työt voivat alkaa jo helmikuussa

Raitiotieallienssi on solminut viiden tuottajan kanssa sopimukset Tampereen raitiotien rakentamisesta Santalahden ja Lentävänniemen välille. Varsinainen rakentaminen voi alkaa jo alkuvuodesta.

Raitiotien osa 2B rakennetaan Santalahdesta Hiedanrannan ja Niemenrannan alueiden kautta Lentävänniemeen. Näsijärven rantaa kuvattuna ilmasta 16.12.2021.

1.1. 6:30

Aamulehti

Tampereen raitiotien kakkosvaihe ottaa uuden askeleen eteenpäin, kun Raitiotieallianssi aloittaa helmikuussa raitiotien rakentamisen Santalahdesta Lentävänniemeen.

Raitiotieallianssissa ovat mukana Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie oy sekä tuottajina toimivat Afry, NRC Group Finland, Sweco ja YIT.

Lue lisää: Miljoonilla euroilla valmisteltu Näsijärven tekosaarihanke sai nyt lopullisen luvan – Tätä tarkoittaa päätös, jota odotettiin "pitkään ja suurella jännityksellä”

Raitiotieallianssi solmi sopimukset tuottajien kanssa Santalahti–Lentävänniemi-välin rakentamisesta 22. joulukuuta. YIT:n osuus sopimuksesta on noin 37 miljoonaa euroa, NRC Group Finlandin noin 25 miljoonaa euroa ja Swecon noin 5 miljoonaa euroa. AFRY ei ilmoita oman osuutensa hintaa.

Suunnittelu- ja rakennustyöt voidaan aloittaa viipymättä, kun niihin liittyvät valmistelut on tehty arviolta helmikuussa 2022.

Raitiotien osa 2

Sisältää osuuden Tampereen Pyynikintorilta Lentävänniemeen Santalahden, Hiedanrannan ja Niemenrannan alueiden kautta.

Osa 2A kulkee Pyynikintorilta Santalahteen, ja siitä on rakennettu jo 41 prosenttia.

Osa 2B kulkee Santalahdelta Lentävänniemeen.

Osan 2A rakentaminen aloitettiin vuonna 2020, ja se on tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2023.

Osa 2B on tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2024.

Edennyt suunnitellusti

Aikataulun mukaan raitiotien osan 2 eli Pyynikintori–Lentävänniemi-välin pitäisi valmistua vuoden 2024 lopussa. Raitiotien osan 2A eli Pyynikintori–Santalahti-välin työt alkoivat vuonna 2020. Valmista pitäisi olla vuoden 2023 loppuun mennessä.

Pyynikintorin ja Santalahden välillä rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Osuudesta on valmiina noin 40 prosenttia.

Lue lisää: Tätä mieltä Niemenrannassa ja Hiedanrannassa ollaan uudesta ratikkalinjasta ja Näsisaaren rakentamisesta: ”Siistiä, että ratikka tulee kulkemaan rakennuksen läpi”

Raitiotieallianssi pääsee vihdoin aloittamaan osan 2B rakennustyöt, kun korkein hallinto-oikeus ratkaisi Näsisaaren täyttölupaa koskeneen valituksen.

Näsisaari rakennetaan Näsijärveen ja liitetään silloilla maa-alueisiin. Saaren ja rannan väliin tulee kanava. Ensimmäisen vaiheen täytölle rakennetaan raitiotie.

Tampereen raitiotien osan 2 hinta on yhteensä noin 112 miljoonaa euroa. Raitiotien ensimmäinen osa valmistui tänä vuonna ja liikennöinti osuudella alkoi elokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut