Siirtyykö Nighwishin Nokia-areenan keikka? - Tampere - Aamulehti

Nightwishin jättikonsertti on jälleen vaakalaudalla: Järjestäjällä on nyt kaksi vaihtoehtoa – ”Täytyy avilta tarkistaa, mitä tämä päätös nyt todellisuudessa tarkoittaa”

Jättikonserttia siirrettiin jo kertaalleen joulukuun lopulta sunnuntaihin 30.1.2022. Jos konserttia ei voida järjestää avin rajoitusten mukaisesti, tapahtumaa siirretään jälleen tai perutaan kokonaan.

Nightwish nähtiin viimeksi Tampereella Ratinan stadionilla vuonna 2015.

29.12.2021 16:36

Aamulehti

Nightwishin jättikonsertin järjestäminen Tampereen uudella areenalla on jälleen vaakalaudalla. Yhtyeen Nokia-areenan keikkaa siirrettiin jo kertaalleen sunnuntaihin 30. tammikuuta 2022 hallituksen antamien koronarajoitusten vuoksi. Yhtyeen oli alunperin tarkoitus esiintyä loppuunmyydyllä areenalla 29. joulukuuta.

Lue lisää: Nightwishin Tampereen jättikonsertin uusi päivä selvillä – ensi viikon loppuunmyyty areenakeikka siirtyy koronarajoitusten takia

Tänään keskiviikkona Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti, että tilojen käyttöä koskevia rajoituksia jatketaan Pirkanmaalla 30. tammikuuta asti.

Lue lisää: Avi päätti: Tiukat tilojen käyttöä koskevat rajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla tammikuun loppuun

Nightwishin keikkajärjestäjän Extra Large Music oy:n promoottori Timo Isomäki kertoo, että jättikonsertin kohtalosta päätetään torstaina. ”Täytyy avilta tarkistaa, mitä tämä päätös nyt todellisuudessa tarkoittaa.”

Avin päätös jätti Isomäen mukaan useitakin kysymyksiä. ”Siellä oli monenlaista asiaa. Turvavälejä ei edellytetty, mutta kuitenkin haluttiin rajoittaa osallistujamäärää jollain tavalla, porrastaa asiakkaiden tulemista ja tällaista. Täytyy saada tarkempi selvyys.”

Kaksi vaihtoehtoa

Jos avin päätös tarkoittaa, että Nightwishin konserttia ei voi järjestää ollenkaan 30. tammikuuta, vaihtoehtoina on siirtää tapahtumaa uudelleen tai perua se kokonaan. ”Joudumme tilanteeseen, jossa mietitään, onko siirtäminen ylipäätään mahdollista.”

Isomäen mukaan asiaan vaikuttaa muun muassa artistin omat mahdollisuudet ottaa keikkoja vastaan ja se, löydetäänkö uutta päivämäärää.

”Tässä vaikuttaa moni asia, jos yritämme siirtää konserttia. Tutkimme kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Tässä vaiheessa ei vielä ole vastausta.”

Päätös oli yllättävä

Edelliset avin määrämät rajoitukset tulivat vain kuusi päivää sitten. Niiden piti olla voimassa 7. tammikuuta asti. ”Tuli yllätyksenä, että näin nopeasti tuli taas rajoituksia ja ilman mitään ennakkovaroituksia”, sanoo Isomäki.

”Näihin on aika hankala sopeutua näin valtavalla koneistuksella, mutta saa nähdä, mitä tehdään, kun saamme selvyyden, mitä tämä päätös todellisuudessa tarkoittaa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut