Ohikulkijat auttoivat jäihin pudonneen retkiluistelijan nopeasti ylös vedestä Kaupinojalla - Tampere - Aamulehti

Näsijärven retkiluistelurataa aurannut traktori putosi jäihin Tampereella – Ratamestari pelastautui kattoluukusta

Paikalle hälytetyn pelastuslaitoksen ei tarvinnut mennä kohteeseen.

26.12.2021 15:18

Aamulehti

Näsijärven luisteluradan ratamestari Pekka Tyllilä soitti Aamulehden toimitukseen tapaninpäivänä, ja halusi korjata Pirkanmaan pelastuslaitoksen aiemmin päivällä antamia tietoja.

Aamulehti uutisoi aiemmin, että pelastuslaitos hälytettiin Näsijärven rannalle Tampereen Kaupinojalle pelastamaan ihminen vedestä tapaninpäivänä vähän kello 14:n jälkeen.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Risto Salonen kertoi, että pelastajat saivat kuitenkin kääntyä takaisin ennen kuin he saapuivat kohteeseen, koska ohikulkijat olivat auttaneet retkiluistelijan ylös vedestä.

Uutinen piti muuten paikkaansa, mutta jäihin ei pudonnut retkiluistelija, vaan rataa aurannut Tyllilä traktoreineen.

Tyllilä kertoo, että hän poistui uppoavasta traktorista sen kattoluukun kautta. Vedestä hän pääsi ylös, kun paikalle tulleet luistelijat auttoivat hänet kuiville suksisauvan kanssa.

Tyllilän mukaan turmapaikka on noin 150–200 -metriä länteen retkiluistelijoiden Kaupinojan tukikohdasta. Se on nyt merkitty lippusiimoin.

Aurauskone upposi jäihin. Tyllilän mukaan se tullaan nostamaan lähipäivinä.

Lue lisää: Pyynikiltä Pyhäjärven jäälle lähtenyt mies putosi veden varaan – sivulliset pelastivat, tältä turmapaikalla näytti

Lue lisää: Mitä pitää tehdä, jos putoaa jäihin? Pelastuslaitoksen ammattilainen näytti, miten kannattaa toimia – Video: näin se käy

Päivitys 26.12.2021 kello 18.32: Päivitetty Pekka Tyllilän haastattelulla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut