Nokia-areenan Lumikuningatar-näytösten ensi-ilta vaakalaudalla - Tampere - Aamulehti

Nokia-areenan Lumikuningatar-näytöksiin on myyty kymmeniä tuhansia lippuja, mutta ensi-ilta on edelleen vaakalaudalla – Paulina Ahokas: ”Mikään ei ole enää helppoa”

Hallituksen linjaus sallisi Lumikuningattaren näytökset, mutta avin päätökset voivat olla tiukempia. Tilanne on tapahtumajärjestäjälle rankka, ja päätöksiä toivotaan pian.

Kiira Korpi ja Felipe Montoya harjoittelivat Lumikuningatarta varten marraskuun alussa Tampereen Kaukajärvellä.

22.12.2021 16:58

Aamulehti

Tampereen Nokia-areenalla tapahtumia ja konsertteja järjestävät tahot odottavat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöstä tulisilla hiilillä seisten. Hallitus antoi omat koronalinjauksensa tiistaina. Niiden mukaan konsertteja ja näytöksiä saa järjestää koronapassilla, kun yleisön istumapaikat on määritelty.

Aluehallintovirastolta voi kuitenkin olla tulossa vielä tiukemmat rajoitukset. Pirkanmaan koronanyrkki on esittänyt aville, ettei yleisötapahtumia voisi järjestää kahteen viikkoon edes koronapassilla. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen kertoi Aamulehdelle keskiviikkona iltapäivällä, että päätökset saadaan valmiiksi vasta torstaina.

Pukkisen mukaan avin päätökset ovat hyvin todennäköisesti koronanyrkin toivomusten mukaisia.

Esimerkiksi Nightwishin ensi viikon Nokia-areenan keikka siirtyy melko varmasti jo hallituksen koronarajoitusten vuoksi, mutta muun muassa Lumikuningatar-jääshow’n ensi-iltaa valmistellaan edelleen. Lumikuningattaren näytöksessä kaikilla olisi istumapaikat. Ensi-ilta on Nokia-areenalla 1. tammikuuta.

Tampere-talon toimitusjohtaja ja show’n päätuottaja Paulina Ahokas toivoo, että avi saa päätöksensä valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Ahokas kommentoi asiaa Aamulehdelle keskiviikkona iltapäivällä ennen kuin avilta tuli tieto, ettei päätöksiä saada valmiiksi vielä keskiviikkona.

Lue lisää: Paulina Ahokas: Lumikuningattaren tuotantoa viedään normaalisti eteenpäin – ”Hallituksen viesti oli selvä”

”Jos tieto tulee vasta huomenna, niin me teemme täällä pitkään jouluaattona töitä. Tämä on todella vaikea tilanne, että näin viime tingassa tulee muutoksia. Mikään ei ole tässä tilanteessa enää helppoa”, Ahokas sanoo.

Lumikuningatarta ei Ahokkaan mukaan edes voida sopimusteknisten syiden takia perua tai siirtää ilman viranomaisen määräystä.

”Ensisijainen tavoitteemme on edelleen järjestää näytökset. 432 ihmistä on tehnyt töitä Lumikuningattaren eteen ja monta kymmentä tuhatta ihmistä ostanut lipun.”

Lue lisää: Video ja kuvat: Tältä näyttivät Kiira Korven tähdittämän jääshown ensimmäisen julkiset harjoitukset Tampereella – Lumikuningatar vastaili fanien kysymyksiin Kaukajärvellä

Kyselyjä lipuista

Paulina Ahokas julkaisi Lumikuningattaren tuotannosta keskiviikkona julkisen Facebook-päivityksen. Sen mukaan tiedusteluja mahdollisesta siirrosta on tullut paljon, ja ihmiset ovat kyselleet, kuinka lipuille käy.

”Jos viranomaispäätökset estävät meitä toteuttamasta tapahtuman suunniteltuna ajankohtana, etsimme tapahtumalle uuden ajankohdan. Toivomme tietysti, että yleisöt pitäisivät lippunsa, sillä olemme luotettava toimija, ja olemme toteuttaneet tähän mennessä käytännössä kaikki koronapandemian aikana siirretyt konsertit”, Ahokas kirjoittaa.

Lue lisää: Katso tallenne ja kuvat: Kiira Korpi nähtiin ensimmäistä kertaa Lumikuningattaren harjoituksissa Kaukajärvellä

Jos näytös siirretään, liput siirtyvät uuteen ajankohtaan automaattisesti. Ahokas kirjoittaa myös, että liput voi siirtää toiseen esitykseen tai vaihtaa lahjakorttiin.

”Totta kai ymmärrämme, että kaikki eivät voi pitää lippuaan, ja siinä tapauksessa teemme totta kai palautuksen”, Ahokas kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut