Tampereen pendolinotörmäyksen taustalla oli väärinkäsitys ja puutteellinen tilannekuva - Tampere - Aamulehti

Pendolinojen törmäyksen taustalla oli väärinkäsitys ja puutteellinen tilannekuva – Otkes tekee Tampereella tapahtuneesta onnettomuudesta alustavan tutkinnan

Otkes julkistaa alustavan tutkinnan raportin tammi-helmikuun vaihteessa.

Kaksi Pendolinoa törmäsi toisiinsa 12. joulukuuta Tampereen ratapihalla.

21.12.2021 16:47

Aamulehti

Otkes tekee Tampereen ratapihalla tapahtuneesta Pendolino-junien törmäyksestä alustavan tutkinnan. Se julkistaa alustavan tutkinnan raportin tammi–helmikuun vaihteessa.

Otkes tiedottaa, että törmäyksen taustalla oli väärinkäsitys ja puutteellinen tilannekuva.

”Alustavan tutkinnan aikana ei ole tullut sellaisia seikkoja esille, joiden perusteella olisi ollut syytä aloittaa varsinainen tutkinta”, sanoo Otkesin erikoistutkija Mikko Tikkanen.

”Olemme selvittäneet tapahtumien kulkua ja julkaisemme tiedot siitä alustavan tutkinnan raportissa. Uusia turvallisuutta parantavia seikkoja tuskin tulee esille tässä tutkinnassa. Rautatiekaluston vaihtotyöonnettomuuksia ja vaaratilanteita on tutkittu aikaisemminkin Otkesin teematutkinnassa vuonna 2020”, Tikkanen kertoo.

Kaksi Pendolinoa törmäsi toisiinsa sunnuntaina 12. joulukuuta Tampereen ratapihalla, kun niitä siirrettiin raiteilla. Kumpikin junista oli törmäyksen tapahtuessa tyhjillään.

Törmäys aiheutti suuria aineellisia vahinkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut