Sillalle jumittunut auto pysäytti ratikan tunniksi Tampereella – Tästä erikoinen tilanne johtui: ”Auton pohja ottaa kiinni” - Tampere - Aamulehti

Sillalle jumittunut auto pysäytti ratikan tunniksi Tampereella – Tästä erikoinen tilanne johtui: ”Auton pohja ottaa kiinni”

Tekunkadulta on mahdollista ajaa Kekkosentien ylittävälle raitiotiesillalle, vaikka paikalla on liikennemerkit kertomassa kielletystä ajosuunnasta.

16.12.2021 10:07 | Päivitetty 16.12.2021 11:47

Aamulehti

Tampereen raitiotien linjan 1 vuoroja peruttiin torstaiaamuna kello 9.30 alkaen noin tunnin ajalta.

Syynä oli Kekkosentien ylittävälle sillalle Kalevassa jumiin jäänyt auto. Kyseinen silta ei ole tarkoitettu autoliikenteelle vaan rakennettu raitiotietä varten.

Nyt auto on hinattu pois sillalta ja linjan 1 liikennöinti jatkuu normaalisti.

”Tälle sillalle on muutaman kerran aikaisemminkin eksynyt auto. Sillalle on mahdollista päästä ajamaan Taysin päästä”, kertoo Tampereen Raitiotien operatiivinen johtaja Vesa Rauhala.

”Sillalle ajaneet autot jäävät jumiin, koska niiden pohja ottaa kiskoihin kiinni. Kiskot sillalla ovat korkeammalla kuin kaduilla”, Rauhala selittää.

Kiskot kulkevat Taysin puolella siltaa Litukan siirtolapuutarhan ja TAMK:n kampuksen välissä Tekunkadulla, jota pitkin myös autot ajavat.

Autojen reitti kääntyy kampuksen pihaan, mutta raitiotie jatkaa kohti siltaa. Paikalla on liikennemerkit, jotka varoittavat autoilijoita kielletystä ajosuunnasta.

Päivitys: 16.12. kello 10.40 uutiseen on lisätty tiedot siitä, miten autojen on mahdollista päätyä raitiotiesillalle.

Korjaus: 16.12. kello 11.47 uutiseen on korjattu tieto kadusta, jota pitkin raitiotie kulkee. Uutisessa luki aikaisemmin, että kiskot kulkevat Kriikunatiellä, mutta tämä tieto oli virheellinen. Oikeasti kiskot kulkevat Kriikunatien kanssa rinnakkaista Tekunkatua pitkin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut