Pirkanmaalla varoitetaan nyt erittäin liukkaasta jalankulkusäästä – näin Taysin Acuta kommentoi tilannetta - Tampere - Aamulehti

Pirkanmaalla varoitetaan nyt erittäin liukkaasta jalankulku­säästä – näin Taysin Acuta kommentoi tilannetta

Kun ulkona on pääkallokeli, nastakengät ovat hyvä turva liukastumista vastaan.

14.12.2021 16:36

Aamulehti

Liukas keli näkyy yleensä päivystyksessä ruuhkana, mutta tänään tiistaina kello 14 mennessä Päivystys Acutassa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa kävijöitä on ollut melko lailla tavanomaisesti.

”Etulinjasta kerrotaan, että jonkin verran on ollut liukastuneita, mutta ei silmiinpistävää määrää”, sanoo apulaisylilääkäri Antti Riuttanen Acutasta.

Hän kertoo, että liukas jalankulkusää näkyy yleensä heti aamusta, kun työmatkalaiset kaatuvat parkkipaikalla tai matkalla bussipysäkille. Hän suosittelee nastakenkiä.

Työikäisten kaatumisvammat ovat yleensä ranne- tai nilkkamurtumia. Vanhemmille tulee myös olka- ja lonkkamurtumia.

Riuttasen mukaan pahin yhdistelmä on liukas keli ja päihtynyt kulkija. Yhdistelmä on valitettavan yleinen pikkujoulukaudella. Se näkyi jonkin verran viime viikonloppuna.

Riuttasen mukaan Acutassa hoidetaan arkisin keskimäärin noin 60 ja viikonloppupäivinä noin 80 potilasta. Vilkkainta on kello 12–22 välillä.

Lue lisää: Varo, nyt on todella liukasta! Spede-kävelyllä ja muutamalla muulla näppärällä vinkillä pysyt pystyssä – ja jos kaadut, tee se oikein

Ilmatieteen laitos varoittaa

Tiistaina Pirkanmaalla varoitetaan erittäin liukkaista kevyen liikenteen väylistä. Jään päällä on nyt vettä.

Ilmatieteen laitos varoittaa jalankulkusäästä myös Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Sää on tiistaina Tampereen seudulla pilvistä ja lämpötila pysyttelee plussan puolella.

Talven aikana Suomessa tapahtuu noin 50 000 liukastumistapaturmaa ulkona, kerrotaan Ilmatieteen laitoksen nettisivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut