Pollarit saadaan vihdoin käyttöön Nokia-areenan avajaisiin keskiviikkona - Tampere - Aamulehti

Pollarit saadaan vihdoin käyttöön Nokia-areenan avajaisiin keskiviikkona, liikenteen sulku tehdään todennäköisesti vain illalla

Nokia-areenan avajaisia vietetään keskiviikkona 15. joulukuuta. Heti torstaina tapahtumat jatkuvat, kun areenan valtaa rockikoni Popeda. Liikennettä päästään ohjaamaan nyt elektronisesti.

Elektronisia liikenne-esteitä asennettiin 1. joulukuuta Vuolteenkadulla Tampereella. Vielä ensimmäiseen tapahtumaviikonloppuun niitä ei saatu käyttöön Nokia-areenalla, mutta avajaisiksi 15. joulukuuta ne valmistuvat. Pollareita on noin 15 areenan ympäristössä.

14.12.2021 12:32

Aamulehti

Pollarit eli elektroniset liikenne-esteet saadaan käyttöön Nokia-areenan avajaisiin keskiviikkona.

Tampereen kaupungin katuinsinööri Marko Korpela sanoo, että pollareita ohjataan aluksi vielä käsikäyttöisesti, mutta ne saadaan joka tapauksessa toimimaan.

Nostettavia ja laskettavia pollareita on sijoitettu Nokia-areenan läheisyyteen noin 15 kappaletta.

Nokian-areenan virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 15. joulukuuta ja ilta huipentuu Eppu Normaalin ja Santtu-Matias Rouvalin johtaman Tampereen Filharmonian konserttiin.

Lue lisää: Tästä löydät kaiken, mitä Tampereen Nokia-areena pitää sisällään – Katso kuvat ja jokaisen kerroksen pohjapiirrokset: ”Todella moderni”

Lue lisää: Lue tästä kaikki, mitä areenalle liikkumisesta pitää tietää

Korpela arvioi tiistaina, että liikennettä ei suljeta iltapäivällä, vaan vasta tapahtuman jälkeen.

”Tämän hetken tieto on, että liikenne suljetaan areenan lähistöltä noin kello 21.45–23”, Korpela sanoo, mutta muistuttaa, että mikäli alue ruuhkautuu pahasti jo iltapäivällä, sulkuja voidaan ottaa käyttöön. Sitä kuitenkin pyritään välttämään niin pitkään kuin mahdollista.

Areenan avajaisiin on tulossa reilut 10 000 kävijää.

Korpela sanoo, että pollareiden toimivuutta testataan vielä viimeisen kerran keskiviikkona päivällä. Kaiken pitäisi kuitenkin olla valmista.

Ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna joulukuun alussa liikenteen ohjaamisessa onnistuttiin hyvin, ja jopa hieman yllättäen kaupunkiin ei syntynyt suuria ruuhkia. Korpela sanoo, että ainut tiukka paikka oli lauantaina 4. joulukuuta, kun areenassa pelasivat vastakkain päiväpelissä Ilves ja Tappara. Tuolloin Aleksanterinkatu sumppuuntui. Lauantai-iltapäivä joulunaikaan on muutenkin kiireinen keskustan alueella.

”Nyt liikennevalo-ohjelman kanssa on tehty toimenpiteitä ja enemmän autoja saadaan päästettyä pois”, Korpela kertoo.

Korpela sanoo, että iltasulku on suunniteltu myös torstaiksi, jolloin areenalla esiintyy Popeda. Myös tuolloin tavoite on, ettei liikennettä tarvitsisi sulkea iltapäivällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut