Nämä tahot saivat kohdeavustusta retkiluisteluratojen ylläpitoon - Tampere - Aamulehti

Tampere avustaa retkiluistelu­kohteita – neljälle toimijalle tukea yhteensä 36 500 euroa

Kohdeavustusten avulla pidetään kunnossa retkiluisteluratoja Tampereen alueella. Niihamajärvi on yksi uusista avustuskohteista.

Tohlopin retkiluistelurata avautui ennätysaikaisin 29.11. ja houkutteli heti luistelijoita.

14.12.2021 8:04 | Päivitetty 14.12.2021 21:14

Aamulehti

Tampere avustaa neljää retkiluistelukohdetta kaudella 2021–2022. Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 14. joulukuuta.

Lautakunta päätti avustaa kohteita yhteensä 36 500 eurolla. Avustuksia myönnetään Hiking Travel HIT ky:lle Näsijärvelle (23 000 euroa), Tohlopin luisteluradalle Tohloppijärvelle (11 300 euroa), Niihaman majalle Niihamajärvelle (2 000 euroa) ja Aholan omakotiyhdistys ry:lle Olkahistenlahdelle (200 euroa).

Kohdeavustusten tarkoituksena on mahdollistaa retkiluisteluratojen ylläpito. Avustuksia myönnettiin lautakunnan hyväksymien kriteerien perusteella. Huomioon otettiin muun muassa radan pituus, ylläpitoedellytykset, turvallisuus ja radan käyttäjämäärät.

Retkiluistelun avustukset tulevalle kaudelle julistettiin haettavaksi marraskuun lopulla. Määräaikaan 7. joulukuuta mennessä avustusta haki kaupungin tiedotteen mukaan viisi hakijaa. Yksi hakemus siirrettiin lisäksi hakuun festivaalien ja suurten yleisötapahtumien toiminta-avustusten kokonaisuudesta.

Luistelua musiikin tahtiin

Niihamajärvellä on luisteltu aikaisempinakin talvina, mutta tänä talvena kunnossapito käy kohdeavustuksen turvin. Radan ylläpidosta vastaa Niihaman Majan yrittäjä Juho Jokinen. Aiemmin rataa on pidetty kunnossa omalla kustannuksella.

Innokkaimmat ovat päässeet jo tänäkin talvena luistelemaan Niihamajärven jäälle. Jokinen kertoo, että jäälle on aurattu noin kilometrin pituinen rata retkiluistelijoille. Lisäksi on pelialue ja luistelukenttä vapaaseen luisteluun.

Jokiselle radan ylläpito ei ole vain auraamista, vaan viihtyvyyttäkin on mietitty. ”Olemme aikaisempina talvina vieneet sinne välillä lyhtyjä ja musiikkiakin on ollut”, Jokinen kertoo.

Retkiluisteluradoille on kysyntää

Kaupungin tiedotteen mukaan osallistuminen kustannuksiin on kannattavaa, sillä retkiluistelulle on paljon kysyntää tamperelaisten ulkoilijoiden ja kuntoliikkujien piirissä. Kaupungin tavoitteena kasvattaa kaupungin vetovoimaa matkailu-​ ja elämyskaupunkina, mitä retkiluisteluradat osaltaan edistävät.

Tänä vuonna Tampereella on päästy nauttimaan luistelusta luonnonjäällä poikkeuksellisen varhain. Tohlopin retkiluisteluradalla luistelukausi käynnistyi marraskuun lopulla 29.11.

Lue lisää: Tohlopin retkiluistelurata avattiin ennätyksellisen aikaisin: Tältä jäällä näytti upeana pakkaspäivänä – muista luonnonjäillä nämä vaaranpaikat

Tampereen kaupunki on myöntänyt avustusta retkiluistelutoimintaan Näsijärvellä ja Tohlopissa useana vuonna. Kyselyitä uusien retkiluisteluratojen aurausmahdollisuuksista tulee vuosittain.

Ratojen kunnossapitovastuu on avustusten saajilla. Tämä on edellytys avustuksen saamiselle. Avustuksen saajat vastaavat myös radan käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta, tiedotteessa kerrotaan.

Päivitetty 14.12.2021 kello 21.13: Päivitetty juttuun tieto lautakunnan päätöksestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut