Tampereen Hervannan jäähalli menee remonttiin - Tampere - Aamulehti

Tampereen Hervannan jäähalli menee remonttiin, näin työt vaikuttavat toimintaan – hinta yli 2 miljoonaa euroa

Tampereen Hervannan jäähalliin on tulossa remontti. Töiden on määrä alkaa alkuvuonna 2023. Remontin aikana jäähalli on suljettuna ja ihmiset ohjataan muihin jäähalleihin.

Hervannan jäähalli on alueellisesti merkittävä jäähalli ja se on hyvin saavutettavissa suurelle asukasmäärälle. Jäähalli kuvattiin lokakuussa 2019.

14.12.2021 7:39 | Päivitetty 14.12.2021 19:43

Aamulehti

Tampereen Hervannan jäähalli on menossa remonttiin. Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta käsitteli jäähallin muutos- ja korjaustöitä kokouksessaan tiistaina 14. joulukuuta.

Lautakunta hyväksyi töiden tarveselvityksen ja hankesuunnitelman jatkosuunnittelun pohjaksi. Lisäksi lautakunta hyväksyi yksimielisesti toivomusponnen. Sen mukaan remontti ei ajoitu päällekkäin Hakametsän jäähallien muutostöiden kanssa.

Hervannan nykyisen jäähallin isoimpana haasteena on kaupungin mukaan ollut jääkoneen ja lumensulatusaltaan sijainti käyttäjien sisääntulo- ja kulkureitin vieressä. Risteävä liikenne ja katvealueet aiheuttavat turvallisuusriskin.

Myös hallin kevytrakenteiset tilat ovat huonokuntoisia. Ne on tarkoitus rakentaa uudelleen. Hankkeen yhteydessä uudistetaan lisäksi salaojat.

Jäähalli suljetaan rakennustöiden ajaksi ja ihmiset ohjataan muihin jäähalleihin Hakametsään ja Tesomalle. Korjaustöiden on määrä alkaa helmikuussa 2023. Hervannan jäähalli pitäisi ottaa uudelleen käyttöön saman vuoden joulukuussa.

Uusia pukuhuoneita ja kahvila

Hervannan jäähalli sijaitsee maanalaisessa kallioluolassa 37 metrin syvyydessä. Jäähalli otettiin käyttöön vuonna 1983.

Hankesuunnitelmassa jääkoneen ja sulatusaltaan nykyinen sijoituspaikka on tarkoitus siirtää pois käyttäjien kulkureitiltä keskellä sijaitsevan pukuhuonekokonaisuuden toiseen päähän.

Samassa yhteydessä puretaan ja uusitaan mm. puku- ja pesutiloja, huoltotiloja sekä varastoja. Toiseen kerrokseen toteutetaan pieni kahviotila ja keittiö.

Hankkeen kustannusarvio on hieman yli 2 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on tehty arkkitehtiluonnosten, tilaohjelman sekä kuntotutkimusten perusteella.

Päivitetty 14.12.2021 kello 19.40: Lisätty tieto lautakunnan kokouksen päätöksestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut