Tampereen Härmälässä syttyi tulipalo omakotitalossa – ”Isäntä oli nähnyt liekin loimotusta sähkötaulun päältä” - Tampere - Aamulehti

Tampereen Härmälässä syttyi tulipalo omakotitalossa – ”Isäntä oli nähnyt liekin loimotusta sähkötaulun päältä”

Hälytys palosta tuli itsenäisyyspäivänä kello 8.13.

Tulipalo syttyi omakotitalossa Pilotinkadulla.

6.12.2021 9:19 | Päivitetty 6.12.2021 10:15

Aamulehti

Pilotinkadulla Tampereen Härmälässä syttyi tulipalo omakotitalossa itsenäisyyspäivän aamuna.

Hälytys palosta tuli kello 8.13. Päivystävä palomestari Risto Salonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että talon asukkaat heräsivät palovaroittimen ääneen. ”Sitten isäntä oli nähnyt liekin loimotusta sähkötaulun päältä.” Asukkaat poistuivat asunnosta.

Hieman ennen aamuyhdeksää Salonen kertoo, että palokunta on paikallistanut palopaikan, purkanut seinää ja sammutellut liekkejä. Parhaillaan menossa oli sen selvittäminen, minkä verran palo on mahdollisesti päässyt etenemään rakenteissa.

Lisäksi keskikerroksessa sijaitsevan sähkötaulun yläpuolisia tiloja on jouduttu vähän raivaamaan ja avaamaan lattiaa ja seinää. ”Vettä ei ole paljon laskettu, mutta raivausvaiheessa on saatu aikaan pieniä vahinkoja”, Salonen sanoo.

Henkilövahinkoja palosta ei aiheutunut.

Myöhemmin maanantaina aamupäivällä pelastuslaitos kertoi, että palo oli lähtenyt sähkötaululta ja levinnyt kytemällä laajalle alueelle rakenteissa. Varsinainen yleissyttyminen oli ollut lähellä. Palokunta sai kuitenkin tehokkaalla raivauksella ja rakenteiden purkamisella estettyä palon etenemisen ja leviämisen.

Raivausta tehtiin muutamissa huoneissa. Rakennus jää remontin jälkeen asuttavaan kuntoon.

Päivitys 6.12.2021 kello 10.14: Täydennetty pelastuslaitoksen aamupäivällä kertomilla tiedoilla palosta ja vahingoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut