Aamulehden kysely: Tätä mieltä ihmiset ovat Nokia-areenasta - Tampere - Aamulehti

Tätä mieltä Aamulehden lukijat ovat Nokia-areenasta – katso poiminnat vastauksista: ”Tampereen jalokivi”

Aamulehti kysyi lauantaina lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat Tampereen uudesta monitoimiareenasta. Reilu enemmistö kertoi pitävänsä areenasta. Eniten vastakkaisia tunteita herätti areenan sijainti kaupungin keskustassa.

Aamulehti kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat Tampereen uudesta Nokia-areenasta. Valtaosa vastaajista kertoi pitävänsä areenasta. ”Upea, uusi ja maailmanluokan areena. Huippujuttu Tampereelle!” kommentoi eräs lukija.

5.12.2021 18:57

Aamulehti

Yleisö pääsi koeajamaan Tampereen uuden Nokia-areenan ensimmäistä kertaa perjantaina 3. joulukuuta. Areenaa testattiin heti toden teolla, kun Tampereen paikalliset jääkiekon liigajoukkueet Ilves ja Tappara kohtasivat toisensa kahteen otteeseen perjantaina ja heti perään lauantaina. Molempina päivinä loppuun myydyllä areenalla oli paikalla 13 000 katsojaa.

Lue lisää: Paljonko maksaa nakkimuki tai kahvi Nokia-areenalla? Katso ruokien ja juomien hinnat ja vertaa Hakametsän hintoihin

Aamulehti kysyi lauantaina lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat Tampereen uudesta monitoimiareenasta. Sunnuntaina iltapäivällä kyselyyn oli vastannut yhteensä 252 henkilöä. Heistä reilu enemmistö, 177 vastaajaa kertoi pitävänsä uudesta areenasta. 75 henkilöä puolestaan kertoi, ettei areena miellytä.

Keräsimme tähän juttuun lukijoiden kommentteja areenasta.

”Maailmanluokan areena”

Valtaosa kyselyyn vastanneista oli areenaan varsin tyytyväisiä. Useampi vastaajista kehui areenan toimintaa ja sijaintia.

”Upea, uusi ja maailmanluokan areena. Huippujuttu Tampereelle!”

”Suurkaupungin tuntu, ison maailman meininki. Erittäin toimiva. Ulkoa kerrassaan upea.”

”Mielestäni tämä osoitti jälleen, että keskustaa kehitetään juuri oikeaan suuntaan.”

”Moderni länsimainen ja riittävän iso areena kaikkine monipuolisine palveluineen ja hyvät liikenneyhteydet, Euroopan parhaimmistoa ellei peräti Euroopan paras monitoimiareena. Maailman parhaimmistoon lukeutuu tämä areena.”

Parannettavaakin löytyy

Vaikka suurin osa vastaajista piti areenaa onnistuneena, mukaan mahtui myös kehityskohteita. Nämä eivät kuitenkaan haitanneet liikaa.

”Hieno areena, monen osaajan luomistyön tulos. Hyvä sijainti. Vähän toki puutteita, esimerkiksi opasteet. Näyttöjä käytäville, että näkee pelin.”

”Upea paikka. Ainoat ’epäkohdat’ oli siinä, että viirit ja paidat peittivät D-katsomosta katsoen näytöstä suurimman osan ja ehkä muutama istumapaikka käytävillä olisi tarpeen huonojalkaisille.”

”Todella upea ja toimiva areena! Tampereen jalokivi. Pieniä puutteita vielä oli, jotka toivottavasti korjataan, muun muassa: Kiekkopelissä, mediakuutiossa oli peliaika ja jäähykello aivan liian pienellä, eikä niitä kunnolla nähnyt. Fanikatsomolta oli fanitus kielletty, joten tunnelma oli kuin kirkossa. Aitiolipulla ei päässyt kulkemaan peruskatsomoiden porteista, jolloin ravintola-alueelle piti kiertää turhaan aitiokerroksen kautta.”

Lue lisää: Pidätkö nimestä Nokia-areena? Yli 1 900 lukijaa vastasi Aamulehden kyselyyn – ”Entinen oli kammotus, Nokia on erinomainen valinta”

”Paikka ei ole keskustassa”

Kaikkia areena ei miellyttänyt. 75 vastaajaa kertoi ettei pidä areenasta. Yksi vastauksissa toistuva teema oli areenana sijainti ja sen vaikutus liikenteeseen.

”Liikenteen kannalta rakennettu huonolle paikalle. Aiheuttaa suuret järjestelyt kulkemisen sujuvuudelle.”

”Areena on muuten hyvä, mutta nimi ei oikein sovi ja koko Tampereen keskusta meni tukkoon ensimmäisen pelin aikaan, kun kaikki tulivat autolla. Olisiko lähelle voinut tehdä parkkihallin tai -talon.”

”Ei kaikkien keskustassa työskentelevien tarvitse järjestää omaa työtään ja kulkemistaan kiekon ehdoilla. Areenan paikka ei ole keskustassa.”

”Väärä paikka keskellä vilkkainta kaupunkia. Olisi odottanut päättäjiltäkin vähän arviointikykyä.”

”Katsomot ahtaat”

Vastaajat kertoivat myös, että ahtaat käytävät ja ja epämukavat istuimet häiritsivät kokemusta. Myös areenan esteettömyys sai palautetta.

”Käytävät ahtaat ja kolkot, miesten WC-tiloissa vain kaksi koppia, joka on täysin riittämätön määrä tuollaiselle yleisökapasiteetille. Olo oli kuin baarissa olisi ollut, tupakansavu pyörii käytävillä ja tulee katsomonkin puolelle. Ei tuonne selvin päin tai esimerkiksi lasten kanssa tee mieli mennä. T. Pettynyt, joka odotti modernia, valoista ja koko perheelle sopivaa areenaa.”

”Nyt, kun olisi katsojilla mahdollisuus nauttia hienoista esityksistä, niin se on pilattu ahtailla istuimilla ja surkeilla jalkatiloilla, sama efekti kun joutuu lentokoneessa istumaan polvet kiinni edessä olevan penkissä. Lapset ja lyhyet ihmiset mahtuvat, mutta yli 160 cm on vaikeuksia, penkit vielä kaatuvat taaksepäin 30 cm, kun istuu alas.”

”Hallin esteettömyys toimi muuten täydellisesti, mutta pyörätuolikatsomo oli rakennettu liian lyhyeksi. Portaan edessä oleva pyörätuoli joutui väistymään muita pyörätuoleja, ja avustajat lupauksista huolimatta joutuivat istumaan avustettavan takana eivätkä pystyneet kommunikoimaan avustettavan kanssa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut