Tampereen keskustan hotellit odottavat tietoa evakuioinnista - Tampere - Aamulehti

Tampereen keskustan hotellit varautuivat evakuointeihin – yksittäiset majoittujat halusivat vaihtaa tulipalon vuoksi hotellia

Tampereella torstai-iltana syttynyt suuri maanalainen tulipalo aiheutti toimenpiteitä myös keskustan hotelleissa.

Scandic City -hotelli (kuvassa oikealla) odotti torstaina tietoa mahdollisesta evakuoinnista. Illan aikana varmistui, ettei evakuointeja tarvita. Hotelli sijaitsee palopaikan välittömässä läheisyydessä.

2.12.2021 20:21 | Päivitetty 2.12.2021 21:41

Aamulehti

Tampereen torstai-iltainen maanalainen suurpalo sai keskustan hotellit varautumaan evakuointeihin.

Scandicin Keski- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Tiina Jytilä kertoo kello 21.24, että palomestari on vahvistanut, ettei hotellia tarvitse evakuoida. ”Mitään massaevakuointia ei tulla tekemään.”

Yhtiön hotelleista lähimpänä palopaikkaa sijaitsee Rautatienkadun ja Hämeenkadun risteyksessä sijaitseva Scandic City.

Osa vaihtoi hotellia

Scandic on tarjonnut Scandic Cityssä majoittuville mahdollisuuden vaihtaa majoituspaikkaa toiseen hotelliketjun hotelliin tilanteen vuoksi. Jytilän mukaan yksittäiset majoittujat ovat halunneet vaihtaa hotellia.

Scandic Cityssä on 263 huonetta. Jytilä ei kommentoi sitä, miten täynnä hotelli on tällä hetkellä.

Jytilä kertoi aiemmin torstai-iltana, että Scandicilla on tarkat turvallisuusohjeet. ”Myöskin harjoittelemme säännöllisesti erilaisia turvallisuustoimia.”

Hotellinjohtaja ja osastonjohtajat olivat Jytilän mukaan paikalla hotellissa selvittämässä tilannetta. ”Tilanne on hallinnassa, mutta totta kai aina tällaisessa tilanteessa viranomaiset operaatiota varsinaisesti johtavat, ja me toimimme sitten heidän ohjeidensa mukaisesti”, Jytilä kommentoi kello 20.

Ilmanvaihto ja ovet kiinni

Tampereella myös muut keskustan hotellit reagoivat tulipaloon. Radan toisella puolella sijaitsevan Scandic Tampere Station -hotellin hotellinjohtaja Kirsi Stenius kertoi kello 19.49, että hotelli on sulkenut ilmanvaihtonsa ja ulko-ovensa.

Hotellissa majoittuvat saattoivat saapua hotelliin summeria soittamalla, mutta vaaratiedotteen vuoksi ovet eivät olleet muuten avoinna.

Stenius kertoi, että hotelli toimii hotellin kriisiryhmän ohjeiden mukaan.

Hotellissa on 200 huonetta. Majoittujia on Steniuksen mukaan runsaasti.

Juttua päivitetty 2.12.2021 kello 21.41: Lisätty tieto siitä, ettei evakuointeja tarvita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut