Tampereen kaupunki valitsi Vuoden aikuiseksi Anne Tiaisen - Tampere - Aamulehti

Tampereen Vuoden aikuiseksi valittiin Anne Tiainen, joka työskentelee haavoittuneiden lasten ja nuorten hyväksi

Vuoden aikuinen -palkinnon sai tänä vuonna väkivaltatyöntekijä Anne Tiainen. Vuosittain vaihtuva teema oli tänä vuonna turvallisuus.

Anne Tiaisen mukaan jokainen voi lisätä turvallisuutta arjen teoilla ja ystävällisyydellä, sekä ”seuraamalla ympärillä olevia ihmisiä lämpimällä katseella”.

2.12.2021 17:42

Aamulehti

Tampereen kaupunki palkitsee joka vuosi tamperelaisia, jotka ovat toimineet erityisellä tavalla muiden hyväksi. Vuoden aikuinen -tunnustus myönnettiin tänä vuonna väkivaltatyöntekijä Anne Tiaiselle, joka on työskennellyt Tampereen Ensi- ja turvakodit ry:n palveluksessa vuodesta 1988 asti.

Vuoden aikuinen -palkinto voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Palkinto on myönnetty vuodesta 2007 asti. Tunnustuksen teema vaihtuu vuosittain, ja tänä vuonna teemana oli turvallisuus.

Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan Tiainen on työuransa aikana omilla toimintatavoillaan lisännyt lukuisten tamperelaisten lasten turvaa ja toivoa. Tiainen sanoo olevansa tunnustuksesta iloinen ja yllättynyt.

”On hienoa olla nimenomaan Vuoden aikuinen. Näen myös tärkeänä, että palkinto tuli tänä vuonna, jolloin teemana on turvallisuus. Meidän aikuisten tehtävä on aina suojata lapsia ja nuoria ja olla heille turvallisia aikuisina riippumatta siitä, olemmeko heille työntekijöitä, opettajia, naapurin tätejä tai mitä tahansa”, Tiainen sanoo.

Ajattelen, että tämä on kiitos pitkästä työurasta ja työn kehittämisestä, Anne Tiainen sanoo.

Konkreettista apua ja kouluttamista

Tiainen on työskennellyt uransa aikana muun muassa Ensi- ja turvakodilla, Annantuvalla ja Alvari-perhetyössä. Hän on myös osallistunut Ensi- ja turvakotien liiton viisivuotiseen Lapsen aika -koulutukseen, jossa hän pääsi luomaan lapsityötä sekä turvakodille että avopalveluna Perhekulma Puhuriin. Kohtaamiset asiakkaiden kanssa saavat Tiaisen tekemään työtään.

”Työvuosien aikana olen nähnyt niin paljon hyviä asioita. Ihmiset ovat saaneet asioitaan kuntoon, ja lapset ovat saaneet elämäänsä lisää iloa ja toivoa ja he ovat selvinneet hankalistakin tilanteista.”

Tiainen on työskennellyt 20 vuotta lasten ja nuorten parissa. Hän sanoo näkevänsä lapsissa ja nuorissa paljon voimaa, iloa, toiveikkuutta, huumoria ja selviytymistä. Näiden lisäksi työn suolana on Tiaisen mukaan mahdollisuus jakaa tietoa eteenpäin.

”Työn kehittäminen on ollut urallani läsnä, se pitää oman mielen vireänä ja ajatukset tässä päivässä”, Tiainen sanoo.

Tiainen on jakanut osaamistaan kouluttamalla muita lasten kanssa työskenteleviä aikuisia kohtaamaan kaltoin kohdeltuja lapsia. Hän on myös tuonut haavoittuneiden lasten kokemuksia näkyväksi. Tiainen oli muun muassa perustamassa lasten kehittäjäryhmää, jonka jäseniksi kutsuttiin 7–12-vuotiaita lapsia, jotka olivat kokeneet perheväkivaltaa ja saaneet apua Perhekulma Puhurissa.

Kunniamaininta Christa Hirvoselle

Vuoden aikuinen -tunnustuksen lisäksi tilaisuudessa luovutettiin myös Hyvä haltija -kunniamaininta, joka myönnettiin tänä vuonna Takahuhdin koulun erityisopettaja Christa Hirvoselle. Hyvä haltija -kunniamaininta osoitetaan Tampereen kaupungin työntekijälle tai toiminnalle merkittävästä työstä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Lisäksi tilaisuudessa myönnettiin Lampun henki -palkinto osoituksena lastenkulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Palkinto myönnettiin Sammon koulun Sairaalankadun toimipisteelle esimerkillisestä oppilaiden kulttuuriosallisuuden edistämisestä.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta valitsi Vuoden aikuinen -palkinnon ja Hyvä haltija -kunniamaininnan saajat saapuneiden ehdotusten pohjalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut